Новини

Інформація управління статистики у Конотопському районі

 

ImageПро індекси споживчих цін у березні 2019 року

З метою забезпечення гласності та прозорості роботи органів державної статистики і на виконання Законів України “Про індексацію грошових доходів населення” і “Про державну статистику” направляємо на Вашу адресу повідомлення Державної служби статистики України про величину індексу споживчих цін (індексу інфляції) у березні 2019 року:

(у відсотках)

 

Березень 2019р.

до лютого 2019р.

Березень 2019р.

до  грудня 2018р.

Україна

Сумська область

Україна

Сумська область

Індекс споживчих цін

100,9

100,5

102,4

102,3

 

джерело – Головне управління статистики у Сумській області

***

 

До уваги випускників 2019 року!

            У 2019 році Національна академія статистики, обліку та аудиту (далі – НАСОА) (м. Київ) здійснюватиме набір студентів на 2019/20 навчальний рік на денну та заочну форму навчання для здобуття освітніх рівнів бакалавра та магістра за спеціальностями “Економіка” (спеціалізація  “Економічна кібернетика”, “Прикладна статистика та аналітика”), “Облік і оподаткування” (спеціалізація “Облік, аудит і оподаткування”), “Фінанси, банківська справа і страхування” та “Мененджмент” (спеціалізація “Міжнародний мененджмент”).

Серед столичних ВНЗ економічного профілю НАСОА вирізняється досить помірною і вигідною ціною навчання. При Академії є гуртожиток для забезпечення проживання студентів з інших міст. В НАСОУ діють безкоштовні підготовчі курси, випускники яких  мають преференції при зарахуванні на навчання (за інших рівних умов).

Інформація про спеціальності та спеціалізації, форми та вартість навчання, терміни подачі документів розміщена на сайтах НАСОА www.nasoa.edu.ua та Головного управління статистики у Сумській області www.sumy.ukrstat.gov.ua. Інформаційні матеріали можна отримати в Академії.

Контактні телефони в НАСОА:

Черушева Г.Б. (зав.відділу профорієнтаційної роботи) –                            (044) 484-47-73;

Музиченко М.В. (зав.приймальної комісії) – (044) 484-47-78.

***

 

ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ

СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У БЕРЕЗНІ 2019 РОКУ

 

У березні 2019р. індекс споживчих цін по області становив 100,5%, по Україні – 100,9%.

Слід відмітити, що на споживчому ринку області у березні п.р. загальний індекс цін на продукти харчування та безалкогольні напої склав 100,0%. Відмітимо, що серед продуктів харчування найбільше (на 34,5%) подорожчала капуста. На 2,1% – 0,7% зросли ціни на продукти переробки зернових, макаронні вироби, сметану, м’ясо птиці, рибу та продукти з риби, масло. Разом з тим, знизилися ціни на яйця на 3,2%, свинину – на 2,5%, сало – на 1,4%, молоко – на 0,7%. Ціни на безалкогольні напої збільшилися на 0,3%.

Алкогольні напої та тютюнові вироби в цілому подорожчали на 0,7%,
з них тютюнові вироби – на 1,3%, алкогольні напої – на
0,2%.

На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг у березні
2019р. відбулося зростання цін на фінансові послуги, одяг і взуття, проїзд у залізничному пасажирському транспорті. Також, підвищилась вартість мобільного зв’язку та кабельного телебачення.

 

 

 

Перейти до вмісту