30 сесія 7 скликання (20.02.2019)

Про районну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2019 рік

 Image

КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА

СЬОМЕ СКЛИКАННЯ

 ТРИДЦЯТА СЕСІЯ

 РІШЕННЯ

Конотоп

 20.02.2019

20.02.2019

Про районну Програму  оздоровлення

та відпочинку дітей на 2019 рік

 

        З метою створення правових, соціальних і економічних умов для належної організації та проведення процесу оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді району, відповідно до  Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей»,керуючись ст. 43 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні»,

            районна рада вирішила:

           1.Затвердити районну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на                 2019 рік згідно з додатком  (додається).

            2.Визначити головним розпорядником коштів і відповідальним виконавцем районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2019 рік  відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

        3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, а організацію виконання навідділ освіти і сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації.

 

Голова                                                                   А.БОЯРЧУК

 

Тетяна Рябко  6 24 03

Микола Вербняк  6 64 43

Надіслати: до протоколу – 1, постійній комісії  з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту  -1,  райдержадміністрації – 1, фінансовому управлінню РДА -1, відділу освіти РДА – 1, сектор молоді та спорту РДА – 1, відділ економічного розвитку і торгівлі РДА – 1,  сільським радам -19

 

                                  Додаток

                                                                                         до рішення районної ради

                                                                                         сьомого скликання від 20.02.2019

 

Районна Програма оздоровлення та відпочинку дітей  на  2019 рік

 (далі Програма)

1.Паспорт Програми

1

Ініціатор розроблення Програми

 Конотопська районна державна адміністрація

2

Дата, номер  і назва розпорядчого документу органу виконавчої влади про розроблення Програми

Розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 01.02.2019 № 42-ОД «Про розроблення проекту районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2019 рік», розпорядження голови Конотопської районної державної адміністрації від 12.02.2019 №  52-ОД «Про схвалення проекту районної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2019 рік»

3

Розробник Програми

Конотопська районна державна адміністрація

4

Співрозробники Програми

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

5

Відповідальний виконавець  Програми

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

6

Учасники Програми

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації, Конотопська районна державна адміністрація (сектор молоді та спорту),  сільські ради району.

7

Терміни реалізації Програми

2019рік

8

Перелік місцевих  бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Районний бюджет,   сільські бюджети району

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього, у тому числі:

 

948 892 грн.

 

9.1

Коштів районного бюджету, де з них:

948 892грн.

 

 

за рахунок іншої субвенції з сільських бюджетів району

430 050 грн.

 

2.Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована Програма

Збереження здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку є важливим напрямком діяльності соціальної політики. Загальний стан справ у галузі оздоровлення дітей за останні роки свідчить про стабільність якісного компоненту надання оздоровчих послуг та вплив ряду чинників на кількісні

показники дітей, охоплених оздоровчими та відпочинковими послугами. Так, у 2015 році послугами з оздоровлення та відпочинку охоплено 70%, у 2016 –  89%, у 2017 – 71,2% (зменшилась кількість дітей, за планом 2017 року планувалось оздоровити 69,9%)у 2018 – 65,7 дітей шкільного віку.

Фінансування оздоровчо-відпочинкових кампаній здійснюється із бюджетів різних рівнів, профспілкових комітетів та інших джерел, не заборонених законодавством. Так, у 2015 році загальний обсяг фінансового забезпечення оздоровчої кампанії за рахунок коштів районного бюджету становив 715,5 тис. гривень, у 2016 – 773,8 тис. гривень, у 2017 – 829,1 тис. гривень, у 2018 – 922,5 тис. гривень. У той же час вартість путівки до позаміських закладів оздоровлення та відпочинку щороку збільшується. Так, у 2015 році середня вартість путівки до позаміського закладу оздоровлення та відпочинку району становила 2 500 гривень, у 2016 – 3 000 гривень, у 2017 –          3 150 гривень, у 2018 – 3500 гривень.

Проте щороку виникають проблеми, що перешкоджають досягненню абсолютної якості та стовідсотковому виконанню основних завдань з відпочинку та оздоровлення дітей.

Сьогодні на загальнодержавному рівні залишаються не затвердженими Програма з оздоровлення та відпочинку дітей, інші нормативно-правові акти, що є необхідними для належної реалізації Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

З урахуванням складної та небезпечної ситуації, що склалася на сході країни у зв’язку з проведенням там антитерористичної операції, розширився перелік пільгових категорій дітей та, відповідно, зросла потреба у бюджетному оздоровленні.

Особливого значення сьогодні набуло питання національно-патріотичного виховання дітей в закладах оздоровлення та відпочинку, дотримання вимог чинного законодавства у сфері пожежної безпеки та санітарно-гігієнічних вимог, проведення сучасних виховних заходів та їх методичне наповнення, а також, використання сучасних підходів до просування оздоровчих послуг на відповідному ринку.

Проте більша частина матеріально-технічної бази закладів оздоровлення та відпочинку району є застарілою, оскільки відсутня фінансова можливість її оновлення.

Ускладнює ситуацію і факт відсутності фінансування послуг з оздоровлення з державного бюджету та повна відсутність з 2015 року фінансування оздоровчої кампанії за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Щороку постає питання щодо встановлення пільгової оплати комунальних послуг та звільнення від сплати за землю та податку на нерухоме майно закладів оздоровлення та відпочинку усіх форм власності, які функціонують в літній період і приймають на відпочинок соціально незахищені категорії дітей.

Також не розроблений єдиний механізм фінансової підтримки закладів оздоровлення та відпочинку стосовно придбання продуктів харчування,
медичного забезпечення.

 

3. Визначення мети Програми

Метою Програми є забезпечення проведення оздоровлення та відпочинку дітей Конотопського району, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відповідно до потреб регіону, збільшення якісних і кількісних показників оздоровлених дітей.

Реалізація Програми дозволить забезпечити ефективне проведення оздоровчо-відпочинкової кампанії у 2019 році, а також забезпечити відкритий, об’єктивний і прозорий підбір та направлення дітей до закладів оздоровлення та відпочинку області.

 

4.Обгрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання Програми

Шляхами вирішення проблематики оздоровчо-відпочинкової кампанії є: скоординована співпраця органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування та залучення інших зацікавлених сторін (професійні спілки, об’єднання громадян, фонди, підприємства, установи та організації, що забезпечують проведення оздоровлення та відпочинок дітей відповідно до вимог державних соціальних стандартів надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей), ураховуючи соціально-економічні, географічні особливості району;

 створення умов доступного та належного рівня отримання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей у закладах оздоровлення та відпочинку району всіх типів;

упровадження альтернативних форм оздоровлення та відпочинку дітей.

Основними засобами, що повинні використовуватися, є:

проведення районних нарад, семінарів, тренінгів, засідань у форматі «круглого столу» щодо організації, проведення, аналізу та підведення підсумків оздоровчо-відпочинкової кампанії;

проведення заходів, спрямованих на координацію та контроль за дотриманням вимог та норм проведення оздоровчо-відпочинкового процесу;

застосування та використання економічно вигідних, ефективних, альтернативних форм відпочинку та оздоровлення дітей;

проведення ефективної інформаційної кампанії щодо можливостей отримання оздоровчих послуг, висвітлення підготовки, ходу та підсумків щорічної оздоровчо-відпочинкової кампанії на районному рівні.

Видатки, пов’язані з оздоровленням та відпочинком дітей, здійснюються за рахунок коштів районного та сільських бюджетів, виділених в установленому порядку.

За рахунок коштів районного та сільських бюджетів послуги з оздоровлення та відпочинку надаються відповідно до чинного законодавства в

першу чергу дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (дітям пільгових категорій), а саме:

дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;

дітям осіб, визнаних учаниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях;

дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;

дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи;

дітям, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення;

рідним дітям батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї;

дітям, які взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах;

дітям  з інвалідністю;

дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

дітям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

дітям із багатодітних сімей;

дітям із малозабезпечених сімей;

дітям, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків;

дітям, які перебувають на диспансерному обліку;

талановитим та обдарованим дітям – переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад;

відмінникам навчання;

лідерам дитячих громадських організацій;

дітям – учасникам дитячих творчих колективів та спортивних команд;

дітям працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Механізм підбору та направлення дітей до закладів оздоровлення і відпочинку викладено в додатку 1 до Програми.

Ресурсне забезпечення Програмигривень

Обсяг коштів, який пропонується залучити на виконання Програми

Термін  виконання

Програми

Усього витрат на виконання Програми

1

2

3

Обсяг ресурсів, усього в тому числі:

2019

948 892

де з них:

 

 

по головному розпоряднику коштів відділу освіти Конотопської районної державної адміністрації

 

2019

 

948 892

за рахунок коштів районного бюджету

2019

948 892

де з них за рахунок іншої субвенції сільських бюджетів району всього, в тому числі:

 

2019

 

430050

Кузьківського сільського бюджету

2019

42 700

Великосамбірського  сільського бюджету

2019

61 000

Вирівського сільського бюджету

2019

27 450

В’язівського сільського бюджету

2019

12 200

Гружчанського сільського бюджету

2019

9 150

Дептівського сільського бюджету

2019

6 100

Духанівського сільського бюджету

2019

15 250

Землянського сільського бюджету

2019

6 100

Карабутівського сільського бюджету

2019

6 100

Кошарівського сільського бюджету

2019

9 150

Шевченківського сільського бюджету

2019

24 400

Малосамбірського сільського бюджету

2019

24 400

Попівського сільського бюджету

2019

45 750

Юрівського сільського бюджету

2019

18 300

Михайло – Ганнівського сільського бюджету

2019

6 100

Пекарівського сільського бюджету

2019

6 100

Присеймівського сільського бюджету

2019

9 150

Соснівського сільського бюджету

2019

30 500

Шаповалівського сільського бюджету

2019

70 150

 

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів, передбачених в районному бюджеті на 2019 рік на фінансування галузі  оздоровлення та відпочинку дітей.

Строки виконання Програми: протягом 2019 року.

 

5.Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники

Напрямами та пріоритетними завданнями Програми є:

створення сприятливих умов для розвитку та діяльності закладів оздоровлення та відпочинку району всіх типів, недопущення їх закриття та перепрофілювання, розвиток мережі цих закладів;

            збільшення кількості дітей району, охоплених організованими формами оздоровлення та відпочинку;

координація та контроль за дотриманням вимог та норм проведення оздоровчо-відпочинкового процесу, діяльності оздоровчих закладів;

проведення ефективної інформаційної кампанії щодо можливостей отримання оздоровчих послуг, висвітлення підготовки, ходу та підсумків щорічної оздоровчо-відпочинкової кампанії на районному рівні.

Заходи, спрямовані на виконання Програми:

забезпечення закупівлі послуг з оздоровлення та відпочинку, організації і направлення дітей пільгових категорій до закладів оздоровлення, відпочинку району, області;

забезпечення оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки у закладах оздоровлення та відпочинку району, області;

організація та забезпечення оздоровлення, відпочинку дітей у профільних та позаміських оздоровчих таборах;

проведення заходів, спрямованих на координацію та контроль за дотриманням вимог та норм проведення оздоровчо-відпочинкового процесу, діяльністю оздоровчих закладів, упровадження виховного компоненту.

Виконання Програми дасть можливість:

забезпечити виконання планових показників охоплення дітей послугами з оздоровлення та відпочинку на рівні, не меншому ніж у 2018 році;

підтримати існуючі, не допустити закриття та перепрофілювання дитячих закладів оздоровлення та відпочинку району;

ефективно використати кошти районного та сільських бюджетів, у тому числі шляхом розвитку альтернативних форм оздоровлення та відпочинку дітей;

удосконалити механізми співпраці, координації та контролю за організацією та проведенням оздоровчо-відпочинкової кампанії;

створити відкритий, об’єктивний та прозорий механізм підбору та направлення дітей до закладів оздоровлення та відпочинку району, області та України.

 

6. Напрями діяльності та заходи Програми викладені в додатку 2 до Програми.

 

7.Координація та контроль за ходом виконання Програми

Координація та контроль виконання заходів, передбачених Програмою, покладається на сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації, відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації.

Структурні підрозділи задіяні у Програмі протягом року здійснюють аналіз стану реалізації Програми та надають інформацію про виконання заходів сектору молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації до 10 січня 2020 року.

Сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації подає до 20 січня 2020 року узагальнену інформацію про виконання заходів Програми голові Конотопської районної державної адміністрації, голові Конотопської районної ради та відділу економічного розвитку і торгівлі Конотопської райдержадміністрації.

 Координує та контролює хід виконання даної програми заступник голови Конотопської районної державної адміністрації 

 

Заступник голови                                          І.КЛІГУНОВА

 

 

Додаток 1

до Програми

Порядок

підбору та направлення дітей до закладів оздоровлення

та відпочинку району, області та України (далі Порядок)

1.Направлення дітей на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів районного бюджету здійснюється до закладів оздоровлення та відпочинку району, області, що визнані переможцями процедури закупівлі послуг з оздоровлення та відпочинку. Закупівля проводиться відповідно до чинного законодавства з питань закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти.

2.Кількість путівок до закладів оздоровлення та відпочинку району, області розподіляється сектором молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації, відділом освіти Конотопської районної державної адміністрації пропорційно чисельності дітей шкільного віку, які мешкають на території Конотопського району.

До закладів оздоровлення, відпочинку  району, області направляються діти віком від 4 до 7 років (перебувають у закладах разом із батьками або іншими законними представниками) та від  7 до 18 років (перебувають самостійно) таких пільгових категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти осіб, визнаних учаниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції; діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи; бездоглядні та безпритульні діти (діти, які опинились у складних життєвих обставинах); діти-інваліди (здатні до самообслуговування); діти, які потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи; діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; діти з багатодітних сімей; діти з малозабезпечених сімей (сім’ї, які відповідно до чинного законодавства одержують державну соціальну допомогу як малозабезпечені); талановиті та обдаровані діти (переможці та призери міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники навчання, лідери дитячих громадських організацій); діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дитячі творчі колективи та спортивні команди; діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села; діти, які перебувають на диспансерному обліку, на підставі поданих заяв з урахуванням дати їх подання.

3. Відбір та направлення дітей пільгових категорій на оздоровлення та відпочинок здійснюється сектором молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації та відділом освіти Конотопської районної державної адміністрації  на підставі поданих заяв, медичних карток з обов’язковою довідкою про стан санітарно-епідеміологічного нагляду та документів, що підтверджують категорію дитини (перелік документів для отримання путівки до оздоровчих закладівдодаток 1 до Порядку). До заяви додається згода щодо надання дозволу на обробку персональних даних згідно з Законом України від 01 червня 2010 року № 2297-VI «Про захист персональних даних». Дитина має право лише один раз на рік на забезпечення путівкою до закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного, обласного та районного бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку). Копії документів про підтвердження належності дитини до пільгової категорії  та засвідчуються працівником сектору молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації, працівником відділу освіти Конотопської районної державної адміністрації, що направляє дитину. Сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації надає список дітей Конотопського району, які направляються на оздоровлення та відпочинок до оздоровчого закладу (додаток 2 до Порядку) за підписом заступника голови районної державної адміністрації, не пізніше ніж за 6 днів до початку оздоровчої зміни до управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації.

             4. Приїзд та від'їзд дітей на оздоровлення до закладів оздоровлення та відпочинку району, області організовує відділ освіти та сектор молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації. Направлення дітей на оздоровлення до закладів оздоровлення та відпочинку України та їх повернення у зворотному напрямку організовує управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації.

            5.Витрати на проїзд дітей до закладів оздоровлення та відпочинку здійснюється за рахунок коштів батьків, інших законних представників та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

6.У разі неприбуття дитини до закладу оздоровлення та відпочинку або подання не в повному обсязі документів, зазначених у додатку 1 цього Порядку, у п’ятиденний термін проводиться заміна дитини.

            7.Документи, зазначені в додатку 1 цього Порядку, зберігаються в управлінні молоді та спортуСумської обласної державної адміністрації, сектору молоді та спортуКонотопської районної державної адміністрації, відділу освіти  Конотопської районної державної адміністрації протягом трьох років.


   Додаток 1

до Порядку

 

Перелік документів для отримання путівки до оздоровчих закладів

Категорія

Перелік документів

1

2

Діти-сироти;

діти, позбавлені
батьківського
піклування

1. Заява від опікуна (піклувальника) та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження(копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Документ, що підтверджує статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування (копія)

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти осіб, визнаних учаниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6
Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соці-ального захисту»

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження дитини (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Посвідчення учасника бойових дій батька/матері (копія)

5. Документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань АТО в районах її проведення (копія)

6. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, один із батьків яких загинув (про-пав безвісти) у ра-йоні проведення ан-титерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або по-мер внаслідок пора-нення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення

1. Заява від батьків або інших законних представників та згода на обробку персональних даних дитини

2.Свідоцтво про народження (копія)

3.Довідка з місця проживання

4.Документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

5.Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

 

 

 

 

 

 

антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворю-вання, одержаного в період участі в антитерористичній операції

 

Діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій гро-мадянського протес-ту або помер внаслі-док поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту

1. Заява від батьків або інших законних представників та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Витяг з наказу Міністерства соціальної політики України від 08 травня 2014 року № 278 «Про затвердження списків осіб, члени сімей яких мають право на одержання одноразової грошової допомоги та доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника»(копія), де зазначено, що батько/матір дитини внесені до списку осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, зареєстровані як внутрішньо пере-міщені особи

1. Заява від батьків або інших законних представників та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (копія)

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, які проживають у населених пунктах,

1. Заява від батьків або інших законних представників та згода на обробку персональних даних дитини

2.Свідоцтво про народження (копія)

 

 

 

 

 

 

розташованих на лінії зіткнення

3.Довідка з місця проживання

4.Документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

5.Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку

Рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2.Свідоцтво про народження (копія)

3.Довідка з місця проживання

4.Документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

5.Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах

1. Заява від батьків або інших законних представників та згода на обробку персональних даних

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання або закладу соціально-психологічної реабілітації

4. Документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти-інваліди
(направляються у разі відсутності медичних протипоказань та здатні до самообслуговування)

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Посвідчення дитини-інваліда (копія), або документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закла-ду оздоровлення та відпочинку за кошти державного та

 

 

 

 

 

 

 

місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, які постраждали внаслідок Чорно-бильської катастро-фи

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Посвідчення дитини, потерпілої від наслідків Чорнобильської катастрофи (копія)

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, які постражда-ли внаслідок стихій-ного лиха, техноген-них аварій, ката-строф

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)


Діти з багатодітних сімей

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (копія) або довідка про склад сім’ї

5. Довідка про доходи членів сім’ї

6. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закла-ду оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти з малозабезпе-чених сімей

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Довідка про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, яка дійсна на

 

 

 

 

 

 

період заїзду дитини до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, батьки яких загинули від не-щасного випадку на виробництві або під час виконання слу-жбових обов’язків

1. Заява від батьків або інших законних представників та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3.  Довідка з місця проживання

4. Документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія)

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закла-ду оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, які перебува-ють на диспансер-ному обліку

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4.  Медична довідка, що підтверджує перебування дитини на диспансерному обліку

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку  за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Талановиті та обда-ровані діти – переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних, сільських, селещних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Копія посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади міжнародного, всеукраїнського, обласного, міського, районного рівнів (1-3-є особисте або командне місце), отримані впродовж поточного та попереднього років

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до

 

 

 

 

 

 

закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти, які є лідерами дитячих громадських організацій

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Клопотання керівного органу громадської організації

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Відмінники навчання

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Копія табелів за останні 2 повних навчальних роки

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти – учасники дитячих творчих колективів та спортивниїх команд

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Список дитячого творчого колективу, спортивної ко-манди, завірений керівником закладу, до якого нале-жать дитячий творчий колектив, спортивна команда

5.  Копія посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, спортивного змагання міжнародного, всеукраїнського, обласного, міського, районного рівнів (1-3 командне місце), отримані впродовж поточного та/або попереднього років

6. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти

 

 

 

 

 

 

 

державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

Діти працівників агропромислового комплексу та со-ціальної сфери села

1. Заява від батьків та згода на обробку персональних даних дитини

2. Свідоцтво про народження (копія)

3. Довідка з місця проживання

4. Документ, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії (копія), а саме: довідка з місця роботи одного з батьків (або копія трудової книжки) про те, що вони працюють у сільській місцевості, зокрема, у фермерському чи особистому селянському господарстві, на підприємствах, в організаціях, що виробляють або переробляють сільськогосподарську продукцію, на підприємствах будівництва, меліорації та хімізації, у ветеринарних лікарнях, закладах освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, у відділеннях поштового зв’язку, побутовій та комунальній службах

5. Довідка з місця навчання про те, що дитина в поточному році не забезпечувалась путівкою до закладу оздоровлення та відпочинку за кошти державного та місцевих бюджетів (не враховуючи пришкільні, профільні табори, табори праці та відпочинку)

 

Додаток 2

до Порядку

Штамп організації

 

 

СПИСОК

дітей ___________________________________ району,

які направляються на оздоровлення та відпочинок до

 

на ___________________зміну

з _________________20___ р. до _________________20__р.

 

№ пор.

Прізвище, ім’я, по батькові

Дата народження

Місце навчання,

клас

Домашня адреса,

телефон

Батьки: П.І.Б., місце роботи, посада

Категорія

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник голови районної

державної адміністрації   _______________          _____________

                                                           (підпис)                             (ініціали та прізвище)

 

Додаток 2 до Програми

6.Напрями діяльності та заходи  Програми

з/п

Назва напряму діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Строк виконання

заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовний обсяг фінансування, грн.

Очікувані результати

 
 

1

2

3

4

5

6

7

8

 

1

Створення спри-ятливих умов для оздоровлення та відпочинку дітей, особливо пільгових категорій, забезпечення розвитку та діяльності закладів оздоровлення і відпочинку району та області всіх типів, недопущення їх закриття та пере-профілювання; розвиток мережі цих закладів

1.1.Придбання путівок для забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій, особливо дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення, помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькійта Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, у закладах

 

 

2019

 

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

 

Районний бюджет

 

61 500

Оздоровлення максимальної кількості дітей пільгових категорій у закладах оздоровлення і відпочинку  району та області. Підтримка діяльності закладів оздоровлення та відпочинку району.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Продовження додатку

 

1

2

3

4

5

6

7

8

 

 

 

оздоровлення та відпочинку.

 

 

 

 

 

 

1.2.Придбання путівок для забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді  Конотопського  району

2019

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації  

Районний бюджет

493  500

 

в т.ч. за рахунок іншої  субвенції з сільських бюджетів району

430 050

 

1.3.Придбання путівок для забезпечення оздоровлення та відпочинку талановитих та обдарованих дітей (переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад).

2019

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

Районний бюджет

 

20 500

Збільшення кількості талановитих та обдарованих дітей,забезпече-них послугами з оздоровлення та  відпочинку

 

2

Збільшення кількості дітей Конотопського району, охоплених організованими формами оздоровлення та відпочинку

2.1.            Придбання продуктів харчування для  харчування дітей  у пришкільних літніх таборах відпочинку

2019

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації  

Районний бюджет

 

 

360 192

Забезпечення послугами оздоровлення та відпочинку дітей Конотопського району

 

2.2. Придбання продуктів харчування для харчування обдарованих дітей  в профільному таборі

2019

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

Районний бюджет

 

11    200

 

2.3.Придбання канцтоварів, сувенірів, призів, грамот для відзначення переможців на кращий пришкільний літній табір відпочинку

 

2019

Відділ освіти Конотопської районної державної адміністрації

Районний бюджет

2 000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Продовження додатку

 

1

2

3

4

5

6

7

8

 

3

 

Координація та контроль за до-триманням вимог та норм проведення оздоровчо-відпочинкового процесу, діяльністю оздоровчих закладів

3.1. Проведення районних, нарад, семінарів, тренінгів, засідань у форматі «круглого столу» щодо організації, проведення, аналізу та підведення підсумків оздоровчо-відпочинкової кампанії

 

 

2019

Відділ освіти  Конотопської районної державної адміністрації,  Конотопська районної державної адміністрації(сектор молоді та спорту)

 

 

 

 

 

 

Підвищення рівня проведення заходів, спрямованих на здійснення координації та  контролю за проведенням оздоровчо-відпочинкового процесу

 

3.2. Проведення заходів, спрямованих на координацію та контроль за дотриманням вимог та норм проведення оздоровчо- відпочинкового процесу, діяльністю закладів оздоровлення та відпочинку, упровадження виховного компоненту

 

2019

Відділ освіти  Конотопської районної державної адміністрації,

 

 

 

 

Підвищення рівня контролю за дотриманням вимог та норм проведення оздоровчо-відпочинкового процесу та діяльністю закладів оздоровлення та відпочинку

 

4

Проведення ефективної інформаційної кампанії щодо висвітлення процесу організації та проведення оздоровчо-відпочинкової кампанії

4.1 Проведення ефективної інформаційної кампанії щодо можливостей отримання оздоровчих послуг, висвітлення підготовки, ходу та підсумків щорічної оздоровчо-відпочинкової кампанії на районному рівні

2019

Відділ освіти  Конотопської районної державної  адміністрації,Конотопська районної державної адміністрації (сектор молоді та спорту)  

 

 

 

 

Підвищення рівня про інформованості населення щодо можливостей отримання оздоровчих послуг, збільшення  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Продовження додатку

 

1

2

3

4

5

6

7

8

 

 

 

 

 

 

 

 

кількості дітей, забезпечених послугами з оздоровлення та відпочинку

 

ВСЬОГО  

 

948 892

 

 

в тому числі за рахунок іншої субвенції з  сільських бюджетів району

 

430050

 

 

 

Заступник голови                                          І.КЛІГУНОВА

 

 

 

 

Перейти до вмісту