Новини

Вшанували учасників бойових дій на території інших держав та сучасних захисників України

Image15 лютого 2019 року у Конотопському районі представники районної влади та широкої громадськості у 30-у річницю незабутньої події – виведення військ з Афганістану, віддали данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в інших «гарячих» точках планети.

Зі словами вдячності та побажанням щастя та миру до присутніх в залі звернулися голова райдержадміністрації Микола Горбенко та заступник голови районної ради  Ірина  Клігунова.

«З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни, але священною є пам’ять про Ваш героїзм, мужність, готовність платити найдорожчу ціну – своє життя. Ви є взірцем для нинішніх воїнів-захисників України в зоні АТО. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру, і як ніхто усвідомлюєте свою відповідальність за долю прийдешніх поколінь. Ви є взірцем служіння народу та державі у наші дні. Низький уклін вам, миротворці. Нехай затишок, добро і шана оточують вас скрізь!», – побажали районне керівництво.

Представники районної влади вручили воїнам-афганцям, жителям Конотопського району, пам’ятну медаль «30 років виводу військ з Афганістану».

У ході заходу хвилиною мовчання вшановано загиблих героїв-земляків.

До уваги гостей та учасників заходу експонувалася виставка-інсталяція «Солдати чужої війни»,  організована районною бібліотекою. На виставці були представлені світлини, військовий одяг та особисті речі воїнів-інтернаціоналістів, які пройшли суворі будні війни в Афганістані.

Свої виступи, сповнені високого патріотизму, братньої любові до воїнів-інтернаціоналістів, глядачам подарували аматори сцени району та учасники танцювального гуртка «Невгамовні дівчата».

Присутніх у залі переповнювали пронизуючі душу емоції, почуття вдячності та поваги до наших воїнів-земляків за їхній подвиг.

Продовжилися заходи символічно у сквері біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам, де представники влади та громадськості на знак глибокої поваги та пам’яті про тих, хто загинув, виконуючи воїнський обов’язок і бойовий наказ, поклали до монументу живі квіти.

Image

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту