Новини

Відбулася нарада з сільськими головами Конотопського району

Image13 лютого 2019 року керівництво Конотопського району провели робочу нараду з сільськими головами, представниками ОТГ Конотопського району та лікарями, на якій розглядалися актуальні питання життєдіяльності населених пунктів.

Одним із головних було питання підписання декларацій про вибір лікаря в електронній системі охорони здоров’я. «Ми опікуємося тим, щоб сільське населення отримувало якісні медичні послуги», – зазначили в ході зустрічі районне керівництво. В свою чергу буде розглянута можливість винайти асигнування на районному і місцевих рівнях для  фінансової підтримки середнього медичного персоналу. Ефективна кадрова політика є важливим інструментом функціонування галузі охорони здоров’я, оскільки від рівня забезпеченості закладів галузі медичними працівниками та їх професійного рівня залежить якість надання медичної допомоги населенню району. Питання кадрового забезпечення набуло особливої ваги з огляду на кадрову кризу в медичній галузі як в цілому в державі, області так і в Конотопському районі. Тому з метою забезпечення лікарськими кадрами лікувально-профілактичних підрозділів Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району,районною радою було  затверджено районну програму «Навчання лікарів-інтернів та забезпечення лікарськими кадрами медичних закладів первинної ланки Конотопського району на 2018-2020 роки».

   Наступним на порядку денному було заслухане актуальне питання про залучення громадян на військову строкову службу весною 2019 року, а також за контрактом до лав Збройних Сил України. Було акцентовано увагу, при підписані контракту, на гарантії стабільного грошового забезпечення  від 10000 гривень, додаткових грошових виплат і винагород та пільгах соціального пакету.

На повістці підвели підсумки про виконання місцевих бюджетів району за 2018 рік та розглянули основні напрямки бюджетно-податкової політики на 2019 рік. Звернули увагу присутніх на  виконанні селищною та сільськими радами своїх фінансових зобов’язань, виконанні рішень  про місцеві податки і збори.

Розглядаючи стан шляхової мережі району, на перспективу обговорили з керівництвом ДП «Дороги Сумщини» питання укладання договорів по ремонту комунальних доріг, організації благоустрою та приведення в належний стан узбіч на умовах співфінансування.

Серед інших були заслухані виступи доповідачів з питань оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів району через кожні 5-7 років; обслуговування водопровідних мереж;  монетизації житлових субсидій у 2019 році; предмету визначення видів робіт та об’єктів на яких суб’єкти пробації будуть відбувати громадські та суспільно-корисні роботи.

За підсумками наради надано відповідні доручення.

Image

Image 

Перейти до вмісту