Новини

Народний депутат України провів «круглий стіл» з сільськими головами

Image 9 жовтня 2018 року народний депутат України Микола Лаврик з робочим візитом завітав до Конотопського району. Микола Іванович спільно з головою районної ради Анатолієм Боярчуком та головою райдержадміністрації Миколою Горбенком провели «круглий стіл» з обговорення питань подальшого впровадження реформи децентралізації в Конотопському районі.

             На даному заході були присутні помічник народного депутата  Олена Беркут, керівництво Конотопського та Буринського районів, депутати районної ради, сільські голови Конотопського району, представники ЗМІ.

 

            На сьогодні в Конотопському районі функціонує 2 ОТГ: Дубов’язівська селищна та Бочечківська сільська ради. Необ’єднаними залишаються 20 сільських рад.

В ході «круглого столу» заслухано кожного з учасників та обговорено їх бачення щодо утворення і розвитку об'єднаних територіальних громад у Конотопському районі. Переважна більшість сільських голів схильні до створення потужної об’єднаної територіальної громади.

На сьогодні децентралізація – це той шлях, яким треба пройти, це необхідне усвідомлення незворотності процесу об’єднання саме з боку територіальних громад, їхнє зацікавлення самостійно змінити стан речей на краще. Адже в результаті децентралізації повинен бути забезпечений повний розвиток ОТГ через належне забезпечення адміністративних функцій.

Підсумовуючи дану зустріч Микола Лаврик зазначив: «Задля успіху даної реформи всім необхідно згуртуватися для вдалого завершення процесу децентралізації в Конотопському районі».

 

Image 

Image 

Перейти до вмісту