Новини

Олімпійський тиждень в Конотопському районі

Image8 вересня в нашій державі відзначають свято всі, хто причетний до спорту, адже День фізичної культури і спорту – особливий.  

Спортивне життя на теренах Конотопського району не зупиняється ні на мить. Постійно проводяться змагання з футболу, шашок, шахів, настільного тенісу, футзалу, міні-футболу серед місцевих команд та жителів.

            Так, у зимовий період 2017-2018 років у змаганнях з міні-футболу брали участь 32 команди у 3-х групах. Проводились також змагання серед команд НВК на кубок голови райдержадміністрації, змагання кращих волейбольних команд на кубок голови районної ради, футболісти брали участь у розіграші кубку району до Дня Перемоги, в чемпіонаті району з футболу взяли участь 11 команд. Восени проводиться розіграш кубку Героїв АТО з футболу, чемпіонат району з міні-футболу. Проходять змагання, присвячені державним святам, з міні-футболу серед ветеранів (щомісячно), змагання пам'яті воїнів-земляків Анатолія Шульги, Віталія Парфененка, Олексія Гергеля, пам'яті воїнів-інтернаціоналістів, видатних людей – О.Римаренка, А.Немерця, О.Рябченка. В цьому році започаткували і провели турнір з міні-футболу пам'яті друзів – усіх спортсменів, які вже не з нами.

            Збірна команда Конотопського району бере участь у чемпіонаті області з футболу серед команд І ліги і на сьогодні лідирує. Команда ветеранів 50+ стала володарем Кубка області з міні-футболу, що проводився до Дня Перемоги. Команда ветеранів Конотопщини бере участь у чемпіонаті України з футзалу 50+, 60+, команда ветеранів 60+ є бронзовим призером чемпіонату України з футзалу серед команд першої ліги.

            Варто відзначити, що в цьому році збірна команда району зайняла загальнокомандне ІІ місце в обласних літніх сільських спортивних іграх. Проводяться змагання з міні-футболу серед ветеранів на приз газети "Сільські горизонти", що також сприяє розвитку спорту в районі.

            Окремо хочеться відзначити видатних спортсменів району, які є нашою гордістю і прикладом для молоді. Це – Ігор Мусієнко з смт Дубов'язівка, член збірної України з легкої атлетики. Серед його нещодавніх досягнень – І місце у Всеукраїнських змаганнях з метання у штовханні ядра з результатом 20,14 та ІІ місце у Чемпіонаті України зі штовхання ядра, участь у Чемпіонаті Європи в Берліні.

            Віталій Дзюба з с.Шпотівка відомий нашим читачам як талановитий гравець у міні-футбол, футзал. У вересні в складі студентської команди України став бронзовим призером Чемпіонату Європи серед студентів, виступатиме за команду "Хіт" м.Київ, кандидат у збірну України з футзалу.

            Едуард Ожог працює тренером ДЮСШ з футболу, віце-чемпіон Європи з футзалу серед спортсменів з вадами зору, майстер спорту міжнародного класу.

            Спортсмени з нашого району на своєму прикладі доводять, що за умови регулярних занять спортом можна досягти великих результатів.

            Розвитку спорту в районі велику увагу приділяють  голова Конотопської районної  ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко,  депутати  всіх рівнів,  керівники підприємств, сільські голови, директори НВК, вчителі фізкультури.

            Звичайно, спортивним досягненням сприяє злагоджена робота відділу молоді і спорту, ВФСТ "Колос", ДЮСШ, відділу освіти, кожного зі спортсменів.

Стало доброю традицією кожного навчального року проводити Олімпійський тиждень у навчальних закладах району. Зокрема  7 вересня 2018 року у державному професійно-технічному навчальному закладі «Конотопський професійний аграрний ліцей» за участі керівництва району відбувся олімпійський урок. На сучасному футбольному полі з штучним покриттям проведено флешмоб зі спортивними атрибутами, турніри з футболу та шашок. В ході заходу всі учасники були нагороджені грамотами та пам’ятними призами.

За словами директора ДПТНЗ «КПАЛ» Андрія Водоп’янова, олімпійський тиждень був насичений, цікавий та змістовний. Ми ще раз переконалися, що в нашому ліцеї зростають сильні, спритні й сміливі учні.

З нагоди Дня фізичної культури і спорту керівники Конотопського району подякували спортсменам, ветеранам спорту і вболівальникам за те, що вони  докладали і докладають усіх зусиль, щоб досягнути успіху, а також спонсорам, які, незважаючи на нелегкий час, не залишають без уваги спорт на селі і роблять усе від них залежне  та побажали усім міцного здоров’я, успіхів і  спортивних досягнень.

Image

Image

Image

Image

 

Перейти до вмісту