Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageМодернізовано систему Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу

Конотопська ОДПІ інформує про внесення змін у пошукову систему Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР), зокрема, розділів «Запитання-відповіді з Бази знань», «Нормативні та інформаційні документи» та підрозділу «Письмові звернення» розділу «Єдиний реєстр ІПК, Електронний кабінет, письмові звернення».

Відтепер, скориставшись новою функціональною кнопкою «Нове у розділі», користувачі ЗІР мають можливість в один клік здійснити вибірку та ознайомитись із запитаннями-відповідями, документами, відповідями на письмові звернення або всіма одночасно (в залежності від обраного джерела пошуку), внесеними в ЗІР протягом останніх семи календарних днів. Крім того, у разі необхідності ознайомлення з інформацією за відповідним тематичним напрямом, критерії можуть бути додатково деталізовані по обраному податку (збору, платежу, внеску), напряму пошуку, типу платника, ключовим словам тощо.

Одночасно звертаємо увагу, що для додаткової деталізації пошуку необхідної інформації, пошукову систему ЗІР доповнено критерієм, який дозволяє розподіляти інформацію за типами платників (юридичні, фізичні, самозайняті особи або всі типи платників).

 

Організатори грального бізнесу виявилися ще й продавцями фальсифікату

Працівники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області припинили незаконну діяльність двох гральних закладів, у яких здійснювалась реалізація алкогольного фальсифікату. Під час розслідування кримінального провадження за ст.ст. 203, 204 КК України викрито групу осіб, які налагодили на території Cумської області незаконне виробництво та реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя та здоров’я людей. Крім того, зловмисники організували незаконну діяльність гральних закладів, у яких здійснювалась реалізація фальсифікованого алкоголю.

За результатами обшуків працівниками податкової міліції припинено незаконну діяльність двох гральних закладів у одному з районних центрів, в результаті яких виявлено та вилучено рідину з характерним запахом спирту, розфасовану в полімерні ємності. Загальний об’ємом вилучено перевищує 300 літрів спирту,  орієнтовна вартість складає близько 100 тис. гривень. Також вилучено докази організації грального бізнесу – жорсткі диски та флешносії з програмним забезпеченням, оргтехніку, «чорну» бухгалтерію та 8 450 грн. готівкових коштів.

 

На Сумщині триває кампанія з детінізації заробітних плат

 У рамках кампанії, що проводить уряд з посилення детінізації заробітних плат, працівники ГУ ДФС у Сумській області проводять системну роботу виключно з «ризиковими» платниками. Це суб’єкти господарської діяльності, які мають значні обсяги доходів, але працівникам виплачують заробітну плату, яка не вiдповiдає рівню встановленого законодавством.

З такими платниками податків які віднесені до, так званої, «ризикованої» категорії платників податків проводиться роз’яснювальна та попереджувальна робота. Найбільш часто порушують перевізники, представники сільського господарства і торгівлі.

Як повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Сумській області Наталія Мірошнікова за 8 мiсяцiв 2018 року заслухано та проведено зустрічі з 737 суб’єктами господарювання. За результатами таких «круглих столів», 725 суб’єктів збiльшили розмiр заробiтної плати своїм працівникам, в наслідок чого до бюджету збільшені надходження з податку на доходи з фiзичних осiб у розмірі 3,1 млн. грн. та 3,7 млн. грн. єдиного внеску.

 

Контролюючі органи мають право здійснювати декілька видів перевірок

Конотопська ОДПІ повідомляє, що відповідно до п. 75.1. ст. 75 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

Камеральні та документальні перевірки проводяться контролюючими органами в межах їх повноважень виключно у випадках та у порядку, встановлених ПКУ, а фактичні перевірки – ПКУ та іншими законами України, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи. ПКУ не передбачено обмежень, щодо одночасного проведення камеральних, документальних та фактичних перевірок суб’єкта господарювання.

Отже, контролюючі органи мають право одночасно здійснювати декілька видів перевірок суб’єкта господарювання, наприклад, планову виїзну та позапланову виїзну.

Зазначена інформація розміщена у категорії 136.07 Бази знань, що знаходиться на сервісі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» офіційного веб-порталу ДФС України.

 

З початку року до зведеного бюджету надійшло більше  855 млн. гривень

«Платниками  податків зареєстрованими в Конотопській ОДПІ за січень-серпень 2018 року до зведеного бюджету забезпечено надходження 855,3 млн. гривень. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшені на 116,6 млн. грн., або на 15,8 відсотка. До державного бюджету протягом вказаного періоду забезпечені надходження на загальну суму 323,8 млн. грн., збільшення на 25,2 млн. грн., місцеві бюджети для своїх потреб отримали 531,5 млн. грн., збільшення на 91,4 млн. гривень». Про це в інтерв’ю розповів керівник Конотопської ОДПІ Юрій Чеботарьов.

 «Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в січні – серпні 2018 року сплачено 361,4 млн. гривень. Порівняно з аналогічним періодом 2017 року надходження зросли на 72,8 млн. гривень.

Серед основних податків за рахунок яких фінансується місцеві бюджети – податок на доходи фізичних осіб, надходження від якого склали 465,0 млн. грн., що на 86,5 млн. грн. більше надходжень аналогічного періоду 2017 року.

Крім того, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшені надходження по податку на додану вартість, які в цьому році склали 150,3 млн. грн., (перевищення 2,7 млн. грн.), що вказує на тенденцію зменшення зловживань щодо сплати цього податку», – підсумував Юрій Чеботарьов.

 

Перейти до вмісту