Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageЗадекларували доходи – до 01 серпня 2018 року сплатіть податок!

Конотопська ОДПІ нагадує громадянам, які подали декларації про майновий стан і доходи за 2017 рік (далі – декларація),

про обов’язок сплати до 1 серпня року, що настає за звітним, суми податкового зобов’язання, зазначеної в поданій податковій декларації (п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ)).

Слід зазначити, що відповідно до п. 126.1 ст. 126 ПКУ у разі несплати узгодженої суми грошового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб за наслідками поданої річної декларації до 1 серпня року, що настає за звітним, платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу:

► при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

► при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

Після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, нараховується пеня (пп. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 ПКУ).

Внесення ідентифікаційного коду до паспорту громадянина України

Конотопська ОДПІ інформує, що відповідно до п.70.10 ст.70 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та п.10 розділу VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822 «Про затвердження Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків», контролюючим органом ДФС на прохання фізичної особи зазначаються дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків до паспорту громадянина України у формі книжки.

До паспорту громадянина України у формі картки інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків вноситься відповідно до Закону України від 20 листопада 2012 року №5492 «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Згідно з п.10 Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року №302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України», оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорту здійснюється територіальними органами/підрозділами Державної міграційної служби через Головний обчислювальний центр Єдиного державного демографічного реєстру у взаємодії з Державним центром персоналізації документів державного підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів».

Враховуючи викладене, зазначаємо, що дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків вносить до паспорта громадянина України у формі книжки контролюючий орган ДФС на прохання фізичної особи, а до паспорту громадянина України у формі картки – територіальний орган/підрозділ Державної міграційної служби через Головний обчислювальний центр Єдиного державного демографічного реєстру у взаємодії з Державним центром персоналізації документів державного підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» під час його оформлення або обміну.

 

 

 

 

 

Сумські митники затримали правопорушницю з старовинною іконою

Громадянка України, рухаючись смугою «зелений коридор» на митному посту «Бачівськ», намагалась вивезти з Батьківщини старовинну ікону.

Працівниками митного посту «Бачівськ» Сумської митниці ДФС в котрий раз зуп инено спробу вивезення історико-культурної цінності за межі країни. Під час проведення митного огляду легкового автомобіля, який слідував на виїзд з України до Росії, у пасажира легкового автомобіля виявлено старовинну ікону з зображенням Ісуса Христа.

В якості пасажира слідувала наша співвітчизниця. Українка перевозила образ, написаний на дерев’яній дошці. Старовинна ікона знаходилась без ознак приховування в багажному відділенні автомобіля, в картонній коробці разом з особистими речами.  

На правопорушників працівники Сумської митниці ДФС склали протоколи про порушення митних правил.

 

Касові документи за старими зразками можна використовувати до 30 червня

Конотопська ОДПІ повідомляє, що постановою Правління Національного банку України від 24 травня 2018 року N 54 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" (далі – Постанова N54)  внесено зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України 29 грудня 2017 року N 148.

            Зокрема, суб'єкти господарювання мають право до 30 червня 2018 року (включно) використовувати у своїй діяльності форми відомості на виплату грошей, прибуткового касового ордера, видаткового касового ордера, журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових документів, касової книги, книги обліку виданої та прийнятої старшим касиром готівки та акта про результати інвентаризації наявних коштів, установлені Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004  №637.

Також, суб'єктам господарювання необхідно до 30 червня 2018 року (включно):

1) розробити та затвердити порядок оприбуткування готівки в касі та порядок розрахунку ліміту каси з урахуванням норм Положення про ведення касових операцій;

2) користуватися лімітами каси, установленими та затвердженими до набрання чинності цією постановою.

Постанова N54 набрала чинності  01 червня 2018 року.

 

На митному посту службовий собака знайшов наркотичні засоби у громадянина Молдови

Минулого тижня громадянин Молдови намагався перевезти через кордон України 4,06 грамів речовини зелено-коричневого кольору рослинного походження.

Кульки порушник сховав у поліетиленовому пакунку в багажному відсіку автомобіля серед особистих речей. Однак його планам завадив чотирилапий помічник інспекторів митного поста «Бачівськ» Сумської митниці ДФС. Саме пес спрацював під час проведення митного контролю транспортного засобу.

Під час складання протоколу митники використали експрес-тест M.M.C. International B.V. Synthetic/Cannabinoids test, який дав позитивний результат, що дана речовина є наркотичною речовиною, а саме до її складу входять канабіоіди.

Відносно правопорушника складений протокол про порушення митних правил за ч. 1  статті 483 Митного кодексу України.

 

Перейти до вмісту