Новини

Пам’яті загиблих у Другій світовій війні бійців

Image22 червня 2018 року, в день 77-ї річниці з вторгнення німецько-фашистських військ на територію нашої країни в 1941 році і початку визвольної війни, в Конотопському районі на узліссі в хуторі Таранський Вирівської сільради відбулось перепоховання останків загиблих військових, які захищали і визволяли нашу землю від ворога.

Участь у заході взяли керівництво району, Вирівський сільський голова Ірина Точиленко, помічник народного депутата України Ігоря Молотка Тетяна Сизон, отаман Конотопської козачої січі Олександр Кравченко з групою козаків, ветерани Збройних сил України та МВС, чорнобильці, військовослужбовці і духовий оркестр 58-ї ОМПБр, активісти та сільська молодь.

Як повідомив голова конотопської Громадської військово-патріотичної пошукової організації «Останній рубіж» Олександр Євтушенко у ході пошукової роботи їх організації, а також пошукових законів «Гвардієць» і «Повернення» з міста Суми в Конотопському, Шосткінському, Краснопільському і Сумському районах було виявлено останки 4 військовослужбовців, які загинули, захищаючи рідну землю у вересні 1941 року, і останки 12-и бійців, які визволяли Батьківщину від фашистської чуми у вересні 1943 року.

За словами голови сумського пошукового загону «Гвардієць» Дмитра Ященка, на жаль, встановити особи бійців не виявилось можливим, оскільки документи, одяг стліли, при них були виявлені лише каски, саперні лопати, кожані ремені, взуття. Вони були знайдені на місцях своєї гибелі – деякі в окопах, інші – при зміні бойової позиції. Удалось встановити, що шестеро з них належало до 40-ї і 38-ї армій Воронізького фронту.

Керівництво району висловили слова поваги і вдячності щодо пошуковців: «Нація відбувається тоді, коли ми шануємо і поважаємо своїх героїв, які віддали своє життя за визволення нашого рідного краю, нашої Вітчизни. Тому саме пошукові загони виконують велику справу, щоб солдати-визволителі були поховані належним чином з військовими почестями. Сьогодні тривають бойові дії на Південному Сході нашої країни, де також гинуть військові і мирні люди. І залишається побажати, щоб вони якнайшвидше закінчилися».

Бійці трьох пошукових загонів Сумької області перепоховали останки тіл на узліссі хутора Таранський біля пам’ятника «Воїнам 5 повітряно-десантної бригади, які загинули у вересні 1941 року в боях за Батьківщину». Під час поховання пролунав військовий салют зі стрілецької зброї. Після чого всі присутні поклали вінки і квіти на курган невідомим загиблим визволителям. Заупокійну молитву по загиблим прочитав протоієрей Ігор, настоятель Свято-Покровської церкви, що у с. Вирівка.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту