Новини

Світлій пам’яті Івана Рудиці присвячено книгу М.Матвійчука «Дорога до світла»

Image31 травня 2018 року в Конотопському районі відбулась презентація книги Миколи Матвійчука «Дорога до світла», присвяченої світлій пам’яті Рудиці Івана Григоровича.

З нагоди 67 річниця від дня народження  Рудиці І.Г. на презентацію книги у залі Конотопської районної державної адміністрації зібралась велика дружня родина.

 З прикрашеної сцени до присутніх у залі з відчуттям глибокої скорботи та словами вдячності за внесок Івана Григоровича у культурне життя району звернулися керівництво району, дружина Ольга Рудиця, син Сергій Рудиця, колеги та друзі.

Автор Микола Матвійчук презентував книгу, творчість якого нерозривно повʼязана з Іваном Григоровичем.

Це видання є важливим для культурно-мистецького кола Конотопщини.

Хоча воно не містить пісень, які виконував Іван Григорович, проте багато поколінь, закоханих у пісню, черпатимуть натхнення, прагнутимуть досягти нових вершин, ознайомившись із творчою біографією Івана Рудиці.

Письменник від вдячних жителів Конотопщини вирішив увічнити пам’ять непересічної творчої людини, доброго порадника, мудрого наставника, а разом з тим – і часточку історії культури Конотопщини, одним із літописців якої був Іван Рудиця, котрий понад 40 років повністю віддавав себе самовідданій праці на мистецькій ниві. Книга побачила світ завдяки підтримки керівництва району, проспонсорував друк видання Почесний громадянин Конотопського району, директор Сумської дослідної станції садівництва НААН України Вʼячеслав Фільов.

Захід супроводжувався пісенними виступами аматорів сцени району, відео нарисами зі спогадами про творчі, професійні та громадські здобутки митця.

Іван Рудиця віддав себе і свій талант людям до останку, залишаючись на роботі і на сцені до останнього дня. А відійшовши за межу вічності, він залишив нам на згадку свою добру усмішку, щире слово і свої пісні, що завжди будуть з нами.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту