Новини

Відбулася 25 сесія Конотопської районної ради 7 скликання

Image18 травня 2018 року відбулася 25 сесія Конотопської районної ради 7 скликання. В роботі сесії взяли участь депутати районної ради, заступники голови райдержадміністрації, керівники правоохоронних та контролюючих органів, підприємств, організацій та установ району, управлінь та відділів райдержадміністрації, селищний і сільські голови, представники засобів масової інформації.

На пленарному засіданні вшанували загиблого героя, старшого лейтенанта Ничвидюка Валентина Миколайовича, військовослужбовця 15 окремого мотопіхотного батальйону «Суми» 58-ї бригади Збройних сил України, який загинув 7 листопада 2017 року під час бойових дій у районі села Кримське Луганської області. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку Указом Президента України від 26 лютого 2018 року Ничвидюк Валентин Миколайович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

В урочистій обстановці керівник Конотопського району Анатолій Боярчук спільно з військовим комісаром Конотопського ОМВК Романом Радіоненком вручили нагороду і квіти дружині Ничвидюк Ірині Юріївні, доньці Ничвидюк Єві Валентинівні і батькам загиблого захисника Вітчизни.

Image

Image 

Головуючий на сесії довів до відома громадськості, що наказом Генерального прокурора України від 21 березня 2018 року на посаду керівника Конотопської місцевої прокуратури призначений радник юстиції Плескач Олександр Юрійович.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного депутати заслухали і взяли до відома інформації керівництва Конотопської місцевої прокуратури і Конотопського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області про стан законності та заходи її зміцнення і про стан протидії злочинності, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, забезпечення публічної безпеки і порядку в Конотопському районі.

Затвердили звіти по програмі соціально-економічного розвитку району та районного бюджету за 1 квартал 2018 року, внесли  зміни на 2018 рік.

Було затверджено районні програми: розвитку паліативної допомоги на 2018-2020 роки, «Навчання лікарів-інтернів та забезпечення лікарськими кадрами медичних закладів первинної ланки Конотопського району на 2018-2020 роки», «Зміцнення матеріально-технічної бази територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району на 2018 рік». Розглянуто питання стосовно зміни назви Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Конотопської районної ради.

Разом з цим затвердили в новій редакції районні програми: «Правопорядок на 2016-2020  роки», забезпечення виконання Конотопською районною державною адміністрацією повноважень виконавчої влади та реалізації повноважень, делегованих Конотопською районною радою по забезпеченню державної політики в бюджетній і соціальній сфері та реалізації заходів соціально-економічного розвитку Конотопського району на 2018 рік, «Освіта Конотопщини у 2016-2018 роках», «Створення належних умов для забезпечення надання якісних медичних послуг у лікувально-профілактичних підрозділах Центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району на 2018 рік», здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2018 рік, соціального захисту окремих категорій населення на 2018 рік, оздоровлення та відпочинку дітей на 2018 рік, розвитку фізичної культури і спорту в Конотопському районі на 2017-2020 роки, розроблення схеми планування території Конотопського району на 2016-2018 роки.

Внесли зміни до програми розвитку малого та середнього підприємництва в Конотопському районі на 2017-2020 роки. Прийняли рішення з питань використання майна спільної власності.

Також, проголосували за встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що здійснюється за рахунок коштів районного бюджету Конотопського району.

Перейшовши до розгляду земельних питань, затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок земель сільськогосподарського призначення державної власності для подальшого продажу права оренди на земельних торгах (аукціоні) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованих за межами населених пунктів на території Конотопського району Сумської області.

В ході сесії присвоїли звання «Почесний громадянин Конотопського району» Фільову В'ячеславу Васильовичу і Матвієнку Миколі Павловичу.

З метою захисту конституційних прав громадян, для уникнення ще більшого зростання соціальної напруги депутати Конотопської районної ради прийняли звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. з приводу відтермінування уведення в дію нових державних стандартів молока, з проханням розглянути дане звернення та організувати заходи щодо відтермінування уведення в дію ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров'яче. Технічні умови» до 1 січня 2020 року та забезпечити створення в селах належної інфраструктури з відповідними умовами для діяльності особистих селянських господарств і отримання ними молока першого та вищого ґатунків.

Image

Image 

 

Перейти до вмісту