Новини

В Конотопському районі відзначили чергову річницю початку виведення військ з Афганістану

Image15 травня 2018 року біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам у районному центрі, відбулися урочистості з нагоди 30 річниці виведення обмеженого контингенту військ з Афганістану, в яких взяли участь голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і голова Конотопської районної державної адміністрації Микола Горбенко.

Згадати події тих днів, вшанувати загиблих земляків та подякувати живим зібралися представники районної влади Конотопського району, громадськість, духовенство, воїни минулих бойових дій і сучасні захисники кордонів та незалежності України.

До пам’ятного знаку героям, воїнам-інтернаціоналістам поклали квіти та в знак світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.

Нагадаємо, що афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. Виведення радянських військ з Афганістану почалося 15 травня 1988 року, відповідно до укладених в квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА.

Голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, вітаючи воїнів – афганців, зазначив, що з кожним роком час все більше віддаляє нас від вогняних подій афганської війни. Проте ніколи не згасне людська повага і шана до  учасників бойових дій на території інших держав. Всі, кому на долю випало випробування зброєю, справжні воїни. Нині ветерани-афганці є прикладом мужності для сучасних захисників свободи і незалежності України.

Image

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту