Новини

Конотопський міськрайцентр зайнятості інформує

ImageПрофесії майбутнього – які вони?

Одним з найважливіших рішень людини в її житті є вибір виду професійної діяльності. Тому що від цього залежатиме реалізація її прагнень і бажань. Найкраще, коли обрана професія враховуватиме  інтереси,  нахили і здібності.

І звичайно вибір співпаде з потребами ринку праці. Але ринок праці стрімко змінюється і потреба у нових компетенціях усе більше зростає: одні професії зникають, інші – з’являються.

Вже сьогодні виникає необхідність ознайомлення учнів випускних класів з професіями, які можна назвати "професіями майбутнього". Саме таку назву має профорієнтаційний урок, з яким фахівець з профорієнтації Конотопського міськрайцентру зайнятості Вечірка О.І. 18.10.2017 року завітала до старшокласників Бочечківського та Козацького НВК "ЗОШ IIII ступенів – ДНЗ".

У ході уроку учні ознайомились з сучасними тенденціями на світовому і національному ринках праці, професійними назвами робіт майбутнього. За допомогою методики "Диференційно-діагностичний опитувальник" Є.А.Клімова учні визначили тип професійної діяльності, який їм підходить.

Image 

Перейти до вмісту