Новини

Інформація управління статистики у Конотопському районі

ImageЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ У ВЕРЕСНІ 2017 РОКУ

У вересні 2017 року індекс споживчих цін по області становив 102,1%, по Україні – 102,0%.

Відмітимо, що серед продуктів харчування найсуттєвіше  подорожчали яйця – на 37,4%. На 7,1%–1,5%  стали коштувати більше сало, пшоно, хліб, м’ясо та м’ясопродукти, молоко, масло вершкове, рис, борошно. Водночас, на 4,9%–2,2% стали коштувати менше фрукти, крупи гречані, овочі, цукор. Ціни на безалкогольні напої зросли на 1,7%.

На споживчому ринку непродовольчих товарів та послуг у вересні
2017 року відбулося зростання цін (тарифів) на газ скраплений для автомобілів, на послуги у сфері освіти, послуги фінансових установ, алкогольні напої, на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, тютюнові вироби.

 

Стан ринку праці у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє.

 

Ø  У січні–вересні 2017р. статус безробітного у центрах зайнятості області отримали 21 тис.осіб. Працевлаштовано майже 11 тис. осіб, з яких 47% – жінки. Найбільше працевлаштованих – у м.Суми, Шосткинському, Конотопському та Лебединському районах. Крім того, 10 тис.осіб – проходили профнавчання, брали участь у громадських роботах та роботах тимчасового характеру.

           

Ø  На кінець вересня 2017р. на обліку у центрах зайнятості Сумщини залишалося 13,3 тис. безробітних. При цьому у базі вакансій налічувалося
майже дві тисячі вільних робочих місць, з них кожне четверте – для робітників
з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного обладнання та машин, кожне шосте – для кваліфікованих робітників
з інструментом, кожне сьоме – для працівників сфери торгівлі та послуг або
для найпростіших професій.

 

Ø  Середній розмір допомоги по безробіттю у вересні 2017р. склав 1836 грн проти 1652 грн торік.

 

 

Перейти до вмісту