Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageМитники не втрачають пильність навіть вночі

Працівниками митного поста “Конотоп” Сумської митниці ДФС 11 жовтня 2017 року  близько четвертої години ранку попереджено спробу вивезення старовинної реліквії.

Громадянка України, прямуючи потягом “Одеса-Москва” до сусідньої держави, та вважаючи, що в таку ранню пору інспектори митної служби втратили пильність, намагалась вивезти з нашої батьківщини артефактну ікону із зображенням Божої Матері. Ікона виконана на дерев’яній основі та оздоблена металом жовтого кольору (ймовірно золотом). Ікону виявлено в сумці з особистими речами громадянки.

За таких обставин, своїми діями жінка порушила встановлений порядок проходження митного контролю. За даним фактом головним державним інспектором Сумської митниці ДФС складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Ікону вилучено та направлено на подальшу експертизу для визначення точного віку та вартості.

 

Податкова міліція вилучила 15 тонн фальсифікованого алкоголю

Працівники податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області припинили діяльність чергового промислового підпільного виробництва з виготовлення фальсифікованого алкоголю, а також його реалізації через Інтернет-сайти. Незаконне виробництво алкогольної продукції здійснювалось на території  Києва та Київської області. Фальсифікат збувався по всій території України, у тому числі й до районів проведення антитерористичної операції.

За результатами проведених слідчих дій виявлено та вилучено близько 15 тонн сировини незаконно виготовленого алкогольного фальсифікату, а також обладнання, що забезпечувало масове виробництво, та автомобіль, який використовувався для    транспортування    незаконно    виготовлених лікеро-горілчаних виробів. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей складає понад 3,2 млн. гривень.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

 

ДФС України затверджено Реєстр великих платників податків на 2018 рік

Конотопська ОДПІ доводить до відома платників, що Державна фіскальна служба України (далі – ДФС України) наказом від 26.09.2017 №632 (далі – Наказ №632) затвердила Реєстр великих платників на 2018 рік (далі – Реєстр).

Наказ №632 і Реєстр розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням

http://sfs.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/72512.html

 

Процедура блокування посиленого сертифіката за електронним запитом

Конотопська ОДПІ повідомляє, що підписувач (заявник) має право за власним бажанням здійснити блокування посиленого сертифіката. Під блокуванням посиленого сертифіката розуміється тимчасове призупинення чинності посиленого сертифіката строком до тридцяти календарних днів. Після блокування посиленого сертифіката клієнт має право протягом тридцяти календарних днів поновити строк чинності посиленого сертифіката.

Блокований посилений сертифікат буде автоматично скасований Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі – АЦСК ІДД ДФС), якщо протягом зазначеного строку клієнт не поновить його чинність.

Блокування посиленого сертифіката за електронним запитом не потребує оформлення паперових документів та відвідування відокремленого пункту реєстрації АЦСК ІДД ДФС.

Зазначена процедура здійснюється цілодобово за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису «ІІТ Користувач ЦСК-1» (знаходиться за посиланням http://acskidd.gov.ua/korustyvach_csk) та особистого ключа підписувача.

Інформування підписувача про блокування здійснюється в режимі реального часу.

 

Місцеві бюджети отримали майже півмільярда гривень

«Конотопською ОДПІ за cічень-вересень 2017 року забезпечено збір до місцевих бюджетів в сумі 499,8 млн. гривень що на 129,2 млн. грн., або  34,9 відсотків більше ніж за відповідний період 2016 року» – повідомив в.о. начальника Конотопської ОДПІ Юрій Чеботарьов.

«Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів у протягом року є податок на доходи фізичних осіб. Його надходження за дев’ять місяців 2017 року склали 323,7 млн. гривень. Від землевласників та землекористувачів надійшло 87,4 млн. гривень податку на майно в частині плати за землю. Також  з початку року до місцевих бюджетів надійшло: єдиного податку – 61,6 млн. гривень та  акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 13,4 млн. гривень.

Враховуючі те, що основним податком, за рахунок якого наповнюється місцевий бюджет, є податок з доходів фізичних осіб, то своєчасна та повна сплата цього податку в значній мірі впливає на забезпечення життєздатності місцевих громад. При цьому об’єктом оподаткування податком з доходів фізичних осіб є заробітна плата та інші доходи, які нараховуються при офіційному працевлаштуванні. Таким чином керівники підприємств та особи підприємці, які  виплачують та отримують заробітну плату в конвертах завдають шкоду виключно тим громадам в яких самі і проживають», – зазначив Юрій Чеботарьов. 

Перейти до вмісту