Новини

Інформація управління статистики у Конотопському районі

ImageЗаробітна плата та стан її виплати на підприємствах

Сумської області у серпні 2017 року

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:
у серпні 2017р. середня заробітна плата штатного працівника на підприємствах Сумщини становила 6112 грн, що майже на 45% більше, ніж торік.

Щодо реальної зарплати (з урахуванням інфляції та сплачених податків),
то відносно серпня минулого року вона зросла майже на чверть.

Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах області
за місяць збільшилася на 21,5 млн.грн і на 1 вересня 2017р. становила
135,1 млн.грн. При цьому 103,2 млн.грн винні своїм працівникам економічно активні підприємства (серед яких найбільший борг у ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання», а також у Конотопського механічного заводу), решту заборгували підприємства-банкрути та підприємства, які призупинили свою діяльність.

 

До Дня людей похилого віку

1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку – свято, яке покликане звернути увагу всього людства на потреби старшого покоління. Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі. Саме тому в 1990 році Генеральна асамблея ООН прийняла рішення про заснування Міжнародного дня літніх людей, призначивши його на перший день жовтня.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливим і милосердним до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Це люди, найбільше багатство яких – досвід, знання, уміння, мудрість.

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: станом на 1 січня 2017р. у Сумській області, за оцінкою, чисельність постійного населення у віці 65 років і старше становила 192,7 тис. осіб, що складає 17,5% від загальної чисельності постійного населення регіону.

У міських поселення області населення зазначеної вікової групи складає 117,3 тис. осіб, у сільській місцевості – 75,4 тис. осіб.

Довідково: у Сумській області станом на 1 січня 2017р., за оцінкою, населення у віці 80 років і старше становило 43,2 тис. осіб (3,9% від загальної чисельності постійного населення області).

 

 

Перейти до вмісту