Новини

У Конотопському районі в ході програми «Пам’ять нації» відкрили пам’ятний знак загиблим воїнам

        Image В пам'ять про всіх, хто склав свої голови за вільну і незалежну Україну, відповідно до програми «Пам'ять нації» в ході Всеукраїнської акції Цивільного корпусу «Азов», за підтримки керівництва району 22 серпня 2017 року в с.Юрівка Конотопського району, де міцні козацькі традиції і в пам'ять про Олексія Гергеля, жителя цього села, що загинув на сході країни, відбулося відкриття пам’ятного знаку загиблим воїнам.

У заході взяли участь голова районної ради Анатолій Боярчук, голова райдержадміністрації Микола Горбенко, представники цивільного корпусу «Азов», «Національної гвардії України», військовослужбовці, рідні та близькі загиблих, патріотична громадськість, жителі району.

У словах виступаючих – горе від втрати, заклики пам'ятати загиблих героїв і не забувати, що сьогодні війна триває. Під час антитерористичної операції Конотопський район втратив своїх синів: Віталія Парфененка,  Олексія Гергеля, Тамбовцева Андрія, Іванюка Станіслава, Шульгу Анатолія.

Пам’ятний знак відкрили батько загиблого воїна Ю.Гергеля Валерій Олексійович Гергель та представник цивільного корпусу «Азов» Геннадій Середа.

Загиблих вшанували хвилиною мовчання. Духовенство відслужило поминальну панахиду та освятили кам’яний знак.

Керівники району разом із всіма хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, вклонились та поклали квіти до встановленого пам’ятного знаку загиблим, що навіки житимуть у нашій пам’яті як герої, що віддали своє життя заради світлого майбутнього рідної України.

Цього ж дня голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук, голова Конотопської райдержадміністрації Микола Горбенко разом з громадою відвідали могилу загиблого в АТО бійця Юрія Гергеля. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять героя та поклали квіти.

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту