Новини

В Конотопському районі проходять Дні села

Image

Славний історією і відомими іменами Конотопський край, тут одвічно живуть мужні, завзяті, волелюбні, добрі серцем і душею люди, які шанують і примножують народні традиції, плекають любов до України, безмежно прекрасна, щедра, велична земля козацької слави, гостинна і пісенна, багата на добрі здобутки.

             19 серпня усі православні християни відзначають свято, яке в народі називають яблучним Спасом.

Яблука, груші, мед, колосся пшениці або ж обжинкові вінки – це традиційні символи християнського свята Преображення Господнього.

             Саме в цей день в Конотопському районі в рамках культурно-мистецького фестивалю «Квітуй в любові і добрі, Сумщино, край благословенний!» проходять Дні села, де звітують аматори району.

            Зокрема, цього дня іменини громади урочисто святкують в селі Хижки. За останні роки це свято набуло особливої урочистості, стало традицією святкування Дня села.

             Жителі села привітали своїх земляків, односельців та гостей свята святковим короваями та соковитим медом, яким щорічно пригощають громаду бджолярі Хижків. Біля сільського будинку культури посмакували рибною юшкою, пиріжками з маком і яблуками та пригощались медом.

В цей святковий день згадали і щиро подякували всім ветеранам війни за їх мужність та перемогу. 

Маленьким жителям с.Хижки, котрі цього річ ідуть до першого класу очільник району, урочисто вручив головний атрибут школяра – це портфель та набір канцтоварів для першокласника.

Голова районної ради Анатолій Боярчук привітав зі святом хижківців  зазначивши, що найважливіше те, що Хижки – це село, де живуть працьовиті люди, і завдяки праці яких, село живе і буде жити.

             На жителів села та гостей чекав святковий концерт. 

 Image

 Image

 Image

 Image

 

 

 

Перейти до вмісту