Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

Image Актуально для платників податку на додану вартість!

Конотопська ОДПІ нагадує, що у разі отримання квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних 

(далі – ЄРПН) платник податку має право подати на розгляд комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову у такій реєстрації письмові пояснення та/або копії документів, зазначені у пкті «в» п.п.201.16.1 п.201.16 ст.201 Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями з повідомленням щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим податковим накладним/розрахункам коригування за встановленою формою J(F)1312601 (далі – Повідомлення).

Як зазначила Державна фіскальна служба України на головній сторінці офіційного веб-порталу, всі поля Повідомлення є обов’язковими до заповнення. Табличну частину Повідомлення необхідно заповнювати відповідно до табличної частини податкової накладної/розрахунку коригування (з відповідними знаками).

У разі зупинення розрахунку коригування на зменшення податкових зобов’язань Повідомлення подається платником податків – продавцем, що зазначений у розрахунку коригування та податковій накладній, яка коригується.

 

Управлінням внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Сумській області викриті

зловживання на Сумській митниці ДФС

За матеріалами управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Сумській області 28 липня 2017 року прокуратурою Сумської області відкрито два кримінальних провадження, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України.

 Перше кримінальне провадження відкрито за фактом зловживання службовим становищем з боку службових осіб Сумської митниці ДФС, які незаконно сприяли підприємству імпортеру зареєстрованому в м. Києві в митному оформленні товарів  за невірно визначеним кодом УКТ ЗЕД. Такі дії надали можливість зазначеному підприємству протягом 2016-2017 років здійснити 11 однотипних митних оформлень, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло митних платежів на загальну суму понад 340,6  тисяч гривень.

Крім того, в іншому випадку встановлено, що з другої половини 2016 року група підприємств  м. Суми здійснювала імпорт текстилю з Туреччини, Болгарії, Китаю та Кореї з митним оформленням на митному посту «Центральний» Сумській митниці ДФС. Текстиль ввозився на митну територію України з преференціями, тобто за пільговими ставками ввізного митна (від 0% до 10%), замість встановлених 10-20% в залежності від товару. При цьому встановлено, що службові особи митного посту «Центральний» Сумської митниці ДФС, завідомо знаючи про відсутність сертифіката походження товару, в порушення п.2 ст.48 Митного кодексу України, здійснили митне оформлення вантажів цих підприємств за пільговими ставками ввізного митна. Внаслідок таких дій державному бюджету завдані збитки у великих розмирах . Проводиться досудове розслідування.

 

 

Податкова міліція ГУ ДФС у Сумській області підбила підсумки роботи

Підрозділи податкової міліції продовжують виконувати завдання щодо захисту економічних інтересів держав. Діяльність оперативного та слідчого управлінь фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Сумській області спрямована на профілактику та протидію податковій злочинності, зменшення обсягів «тіньового» сегменту економіки, створення належних умов ведення бізнесу для сумлінних платників податків.

Економічний ефект від діяльності оперативно-слідчих підрозділів органів ГУ ДФС у Сумській області протягом 6 місяців 2017 року перевищив 54 млн. гривень. Крім того, у кримінальних провадженнях забезпечено відшкодування збитків у розмірі 6 млн. гривень.

«Особливу увагу працівники податкової міліції зосередили на виявленні злочинів у сфері оподаткування, припиненні діяльності конвертаційних центрів, фіктивних фірм та центрів мінімізації митних платежів, протидії незаконному відшкодуванню ПДВ з бюджету, боротьбі з нелегальним обігом підакцизних товарів, контролі бюджетних витрат, а також на відшкодуванні завданих державі збитків» – зазначає в.о. заступника начальника  ГУ ДФС у Сумській області Олег Іванюта.

 

Внесено зміни до Порядку електронного адміністрування ПДВ

Конотопська ОДПІ повідомляє, що 22.07.2017 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 19.07.2017 №536 (далі – Постанова №536). Постановою №536 внесено зміни до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМ України від 16.10.2014 №569 «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість» (далі – Порядок №569).

Змінами Порядок №569 приведено у відповідність із нормами Податкового кодексу України, що діють з початку 2017 року, зокрема:  виключено положення, пов’язані з відкриттям додаткових електронних рахунків сільгосппідприємствам, які застосовували спеціальний режим оподаткування ПДВ;  врегульовано питання перенесення значення реєстраційної суми (∑Накл) платника ПДВ, що реорганізується;  передбачено можливість сплати до бюджету податкових зобов’язань за уточнюючими розрахунками через електронні рахунки у Системі електронного адміністрування податку на додану вартість.

Крім того, визнано такою, що втратила чинність, постанову КМ України від 25.01.2012 №73 «Про затвердження критеріїв, у разі відповідності яким платник податку на додану вартість вважається таким, що має позитивну податкову історію».

Постанова №536 опублікована у газеті «Урядовий кур’єр» від 22.07.2017 №135.

 

За січень –липень 2017 року  до зведеного бюджету надійшло більше  623 млн. гривень

«Конотопською ОДПІ за січень – липень 2017 року до зведеного бюджету забезпечено надходження 623,0 млн. грн., чим на 196,6 млн. грн., або 45,4 відс. перевищено показники аналогічного періоду 2016 року. До державного бюджету протягом півріччя забезпечені надходження на загальну суму 249,3 млн. грн, що більше минулорічних надходжень за аналогічний період на 105,2 млн. грн., місцеві бюджети отримали для своїх потреб 373,7 млн. грн.., чим перевищені минулорічні збори на 89,4 млн. грн» – повідомив Юрій Чеботарьов, в.о. начальника Конотопської ОДПІ.

«Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з початку року зібрано 250,5 млн. гривень. Порівняно з аналогічним періодом 2016 року надходження зросли на 52,46 млн. гривень. Неможливо не відмітити надходження податку на доходи фізичних осіб які склали рекордні 324,5 млн. грн., що на 96,4 млн. грн. більше надходжень аналогічного періоду 2016 року, а також є значним ресурсом для підтримання діяльності місцевих громад.

Крім того, цього річ більше ніж в 2,5 рази, в порівнянні з січнем-липнем минулого року, збільшені надходження по податку на додану вартість, які в цьому році склали 122,5 млн. грн., (перевищення 75,9 млн. грн.), що доводить правильність запровадження змін сплати податку, які відбулися в 2017 році, а також визначає його важливість для забезпечення економічної стабільності держави» – підсумував Юрій Чеботарьов.

 

Перейти до вмісту