Новини

Регіональний ландшафтний парк «Сеймський» – перлина природи Сумщини

Image Наша рідна Сумщина має унікальну природу, зберегти яку ми зобов’язані для прийдешніх поколінь. Зробити це можна шляхом створення регіональних ландшафтних парків. Роботи в цьому напрямі розпочато.

             Так 9 серпня 2017 року в м.Путивль відбулося засідання «круглого столу» під головуванням заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Миколи Подопригори. На засіданні розглядалося питання щодо земель природно-заповідного фонду, що увійшли до складу регіонального ландшафтного парку "Сеймський", розташованого на територіях Кролевецькоого, Путивльського, Конотопського та Буринського районів.

            В засіданні взяли участь голова районної ради Анатолій Боярчук, депутат обласної ради Сергій Демеха, директор департаменту екології та природних ресурсів Ігор Кривозуб, голови райдержадміністрацій, начальники відділів Держгеокадастру, а також спеціалісти Державної екологічної інспекції та керівник КЗ СОР "РЛП"Сеймський".

          Учасники «круглого столу» обговорили стан розвитку природно-заповідного фонду області та проблеми використання природних ресурсів на території РЛП. Також мова йшла про землі природоохоронного призначення, що увійшли до складу парку. В ході засідання розглянуто організаційні питання функціонування КЗ РЛП "Сеймський", що буде розташований на берегах річки Сейм.  

Image 

Image 

   

 

 

Перейти до вмісту