Новини

Відбулася перша сесія об’єднаної громади

ImageРеформа децентралізації докотилася до Конотопського району. В районі створено першу об’єднану громаду – Бочечківську, вибори до якої відбулися 30 квітня 2017 року. До Бочечківської сільської територіальної об’єднаної громади увійшли Бочечківська, Козацька, Сахнівська та Хижківська сільські ради Конотопського району.

За результатами виборів  Бочечківським сільським головою об’днаної громади обрано Граченко Світлану Миколаївну, за яку проголосувало 77,5% виборців. Світлана Миколаївна з 2010 року працювала Бочечківським сільським головою.

            1 червня 2017, відбулася установча, перша сесія новообраної Бочечківськї сільської територіальної об’єднаної громади. Цього дня всі обрані 22 депутати зібралися у приміщенні сільської ради. Голова Бочечківської сільської виборчої комісії Валентина Карпенко оголосила результати виборів, привітала новообраних депутатів та голову об’єднаної громади Світлану Граченко, побажала  їм успіхів у роботі та передала слово новообраному голові ОТГ.

Світлана Граченко у своїй «інавгураційній» промові висловила впевненість у результативності реформи децентралізації: «Я впевнена, що ми разом зможемо показати переваги цієї реформи і покращити життя нашої громади, виправдати довіру людей», а також зазначила про велику відповідальність влади у забезпеченні життєдіяльності об’єднаної громади. Адже мета реформи полягає в тому, щоб наблизити послуги до людей, збільшити надходження до бюджету громади, і дати можливість людям самим вирішувати питання розвитку інфраструктури своїх населених пунктів.

За законодавством, об'єднана територіальна громада набуває статусу міста обласного значення і отримує фінансування з держбюджету напряму, до цього варто додати збільшення розміру надходження податків від доходів фізичних осіб, що залишається в громаді, і, звичайно, кошти на розвиток громади, що надасть держава.

            За умовами реформи, сільські жителі без допомоги не залишаться – в селах працюватимуть старости, і всі довідки  видаватимуться як і раніше на місцях, для надання послуг виїжджатимуть відповідні спеціалісти.

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту