Новини

У навчальних закладах Конотопського району пролунали останні дзвоники

Image26 травня 2017 року по всій Україні відзначається особливе свято – День останнього дзвоника. Це свято успіхів, досягнень, звершень, перемог. В літопис країни Знань вписано ще один рік  фізичного, духовного, інтелектуального, культурного вдосконалення нашого підростаючого покоління.

У цьому році 111 випускників 11 класів навчально-виховних комплексів Конотопського району отримають атестати про повну загальну середню освіту і обиратимуть свій професійний шлях. 149 учнів 9 класів отримають свідоцтво про базову загальну середню освіту Віримо, що кожен знайде своє місце в суспільному житті, зможе повністю розкрити свій потенціал і реалізувати його для зміцнення і розквіту Української держави.

Тісна співпраця і злагоджена робота обласної, районної, селищної та сільських рад, підтримка народних депутатів України, спонсорів, які постійно піклуються про забезпечення навчально-матеріальної бази загальноосвітніх  закладів, дають змогу на високому рівні забезпечити надання школярам Конотопського району якісні освітні послуги.

У 2017 році з районного бюджету на ремонтні роботи у 8 навчальних закладах виділено1 млн.281 тис. 786 грн., на придбання обладнання – 672тис. 374 грн, за рахунок субвенцій із сільських рад на ремонти 2 навчальних закладів виділено 71 тис. 735 грн. і на придбання  – 21 тис.560 грн. 

Керівництво Конотопського району, депутати районної ради взяли участь у святі Останнього дзвоника і привітали педагогічні колективи навчальних закладів, учнів та батьків із закінченням навчального року.

З нагоди свята керівництво району побажали випускникам бути добрими і порядними людьми, мати велику витримку, мужність, віру і перш ніж зробити відповідальний крок у доросле життя виважено поміркувати, бо від правильно прийнятого рішення залежатиме подальша доля.

Вітаючи зі святом, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук висловив  глибоку вдячність усім педагогам району,  людям, які не жаліють ані фізичних сил ані душевної теплоти для виховання майбутнього нашої країни.

«Сьогодні маємо нагоду висловити щиру вдячність педагогічним колективам, які приклали немало зусиль для досягнення цих успіхів, підкорювали разом з учнями вершини знань, формували їх характер і життєві принципи, виховували в них почуття національної гідності і свідомості. Школярам бажаю продуктивно відпочити,  набратися яскравих незабутніх вражень, духовних і фізичних сил перед початком  нового етапу навчання. Щиро бажаю всім випускникам знайти свою життєву стежину, а  головне – стати гідними громадянами нашої держави. Адже саме від ваших ідей,  творчості думки, працьовитості залежить майбутнє рідного краю і України в цілому», – говориться у привітанні керівника району.

Цього святкового дня у швидких й красивих вальсах, що знаменують початок нового життя і прощання зі школою, закружляли школярі, викликавши захоплення у вчителів, батьків, молодших учнів.

І ось урочиста мить – лунає останній дзвоник. Для вчорашніх одинадцятикласників почалося нове життя.

Атмосфера цього свята завжди по-особливому чуйна, хвилююча, трепетна. Було багато сказано щирих теплих слів, відзначено кращих учнів, подаровано безліч квітів.

Свято завершення навчального року — завжди радісне, світле, сповнене вдячності.  Особливо для дітвори, адже попереду дзвінкі, веселі літні канікули.  В Конотопському районі для них будуть організовані пришкільні оздоровчі табори, дві зміни в районному дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Зірка». Бажаємо всім провести їх цікаво, корисно, добре відпочити в літніх таборах, зміцнити здоров’я, подорожувати і вивчати пам’ятки свого краю і з новими силами восени знову повернутися на поріг рідної школи.

Image

Image

Image 

 

 

 

Перейти до вмісту