Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageСервіс ДФС «Кордон» допоможе уникнути черги на пунктах пропуску

Громадяни України та іноземці, які планують подорожі за кордон або в Україну, для якнайшвидшого перетину кордону мають змогу скористатися сервісом ДФС «Кордон» (http://kordon.sfs.gov.ua/uk/Home/Index).

У зв’язку із запровадженням безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною очікується збільшення трафіку на кордоні. Для розробки оптимального маршруту та розрахунку часу на перетин кордону, ДФС пропонує подорожуючим  перевіряти завантаженість пунктів пропуску, через які планується в’їзд в Україну або виїзд за кордон.

Сервіс надає інформацію щодо часу очікування для легкового та вантажного транспорту на всіх пунктах пропуску на кордоні України, а також на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою АР Крим.

Для зручності відвідувачі «Кордону» мають змогу обрати одну з семи мов користування сервісом. 

 

Митниками припинено спроби незаконного переміщення валюти

Співробітниками Міжрегіональної митниці ДФС спільно з працівниками митного посту «Бориспіль – аеропорт» Київської митниці ДФС під час проведення вибіркового митного контролю громадян було виявлено не заявлену та не задекларовану валюту в обсягах, що перевищує норми, встановлені для переміщення «зеленим коридором».

У відношенні цих громадян – порушників митного законодавства складено 4 протоколи про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України.

За протоколами про порушення митних правил вилучено іноземної валюти – 21 908 доларів США, на загальну суму 580 714 грн. за курсом Нацбанку України.

Санкції статті 471 Митного кодексу України передбачають накладення на порушника штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів правопорушення.

Нагадуємо, що громадяни, які проходять (проїжджають) через «зелений коридор», звільняються від подання письмової митної декларації. Звільнення від подання письмової митної декларації не означає звільнення від обов'язкового дотримання порядку переміщення товарів (предметів) та валюти через митний кордон України. Обравши проходження митного контролю смугою «зелений коридор», громадянин повинен усвідомлювати, що тим самим він підтверджує відсутність у нього будь-яких товарів, що підлягають письмовому декларуванню, (оподаткуванню), готівкової валюти в сумі, яка не перевищує 10 000 євро (в еквіваленті) на одну особу, а також товарів (предметів), які заборонені (обмежені) до переміщення в Україну.

 

Запроваджено удосконалений сервіс «Відкриті дані»  

Конотопська ОДПІ доводить до відома, що Державною фіскальною службою України з 10.05.2017, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року №835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», запроваджено у тестовому режимі удосконалений сервіс «Відкриті дані», за допомогою якого користувачі мають можливість здійснювати: 

перегляд і завантаження наборів даних; 

систематизацію (сортування) наборів даних за визначеними ознаками; 

пошук окремого набору даних серед загального переліку даних. 

Сервіс «Відкриті дані» (тестова версія) розміщено на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС за посиланням http://sfs.gov.ua/. 

Водночас зазначаємо, що ДФС оприлюднюються (оновлюються) набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних за адресою: data.gov.ua

 

На соціальні потреби платники Конотопською ОДПІ забезпечено надходження 133,6 млн. грн. єдиного соціального внеску

Протягом січня – квітня 2017 року Конотопською ОДПІ забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування на загальну суму 133,6 млн. грн., яка у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилось на 23,2 млн. грн., або 21,0 відсотків.

Так, тільки в квітні 2017 року надходження єдиного внеску склали 37,5 млн. грн., що на 6,5 млн. грн., або на 20,9 відс., більше надходжень відповідного періоду минулого року. Протягом січня-березня поточного року було сплачено 96,1 млн. грн. єдиного внеску.

Як прокоментував в.о. начальника Конотопської ОДПІ Юрій Чеботарьов «Ріст розміру надходження ЄСВ, в основному пов’язаний  з тим, що з 1 січня 2017 року законодавча влада України підвищила мінімальну заробітну плату, встановивши її  на рівні 3200 гривень. Така динаміка надходжень найпоказовіше свідчіть про те, що реальний та соціально-відповідальний бізнес не ховає виплату доходів, а робить все для того, щоб працювати за правилами, встановленими державою. Конотопська ОДПІ приймає заходи для того, щоб всі без виключення суб’єкти господарських відносин дотримувались вимог чинного законодавства і своєчасно сплачували кошти, які в подальшому використовуються для задоволення соціальних потреб  громад на території яких вони проживають ». – підкреслив очільник Конотопської ОДПІ.

 

Про застосування РРО фізичними особами – спрощенцями

Конотопська ОДПІ нагадує, що  відповідно до Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку:

– першої групи;

– другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. гривень.

У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад
1 млн. гривень застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим.

Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Данні норми ПКУ не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Зокрема, нормою пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України передбачено застосування реєстраторів розрахункових операцій РРО платниками єдиного податку, які здійснюють реалізацію таких побутових товарів.

 

Перейти до вмісту