Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageДні відкритих дверей

Конотопська ОДПІ інформуємо, що Університетом державної фіскальної служби України для учнів випускних класів середніх шкіл, гімназій, ліцеїв, професійно-технічних навчальних закладів, осіб з повною загальною середньою освітою, молодших спеціалістів та бакалаврів, 26 листопада та 24 грудня 2016 року проводяться Дні відкритих дверей.

Адреса: Київська область, м. Ірпінь, вул. Університетська, 31. Додаткова інформація: www.facebook.com/ProforientUDFSU, www.nusta.edu.ua або за тел. (04597) 56595.

Пасажир потягу приховав товар на суму 800 тисяч гривень

На залізничній станції «Конотоп»  9 листопада 2016 року, при проведенні митного контролю потягу сполученням «Москва-Одеса» співробітниками митного поста «Конотоп» Сумської митниці ДФС разом із працівниками прикордонного загону та УСБ України в Сумській області було виявлено  приховані від  митного контролю два прилади «Аналізатор водороду портативний», які 28-річний одесит сховав під  спальним  матрацом.

Предмети правопорушення вилучено. За попередньою оцінкою вартість приладів сягає понад 800 тисяч гривень. За даним фактом інспектором митниці складено протокол про порушення митних правил за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон Україні з приховуванням вид митного контролю». На чоловіка чекає штраф у розмірі 100 відс. від вартості товару з його конфіскацією.  Справу в подальшому буде передано до суду.

 

Сплачено в понад 280 млн. гривень єдиного соціального внеску

За 10 місяців 2016 року Конотопською ОДПІ забезпечено надходження 280,8 млн. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це повідомляє Юрій Чеботарьов,  в.о. начальника Конотопської ОДПІ. Завдання ГУ ДФС у Сумській області  виконано на 102,1 відс., додатково зібрано 5752,1 тис. гривень.

Зокрема, у жовтні поточного року платники сплатили 29,5 млн. грн єдиного внеску, що становить 104,9 відс. встановлених завдань, додаткові надходження склали 1,4 млн. гривень.

– Необхідно звернути увагу платників, що своєчасна сплата єдиного соціального внеску впливає на наповнення фондів соціального страхування, а  від цього залежить спокій громадян, які можуть розраховувати на державні соціальні гарантії в разі нещасних випадках, професійних захворюваннях, втрати роботи, для пенсійного забезпечення та інших соціальних виплат, –– говорить керівник Конотопської ОДПІ.

Водночас фахівці  Конотопської ОДПІ нагадують підприємцям, які застосовують спрощену систему оподаткування, яку суму ЄСВ їм необхідно сплачувати: починаючи з 1 травня по 30 листопада 2016 року, такі підприємці сплачують єдиний внесок в розмірі від 319 до 7975 грн.

Відтак єдиний внесок за себе мають право не сплачувати фізичні особи – підприємці на єдиному податку, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують, відповідно до закону, пенсію або соціальну допомогу.

Нагадуємо, єдиний внесок за ІV квартал 2016 року підприємці повинні сплатити до 19 січня 2017 року.

 До уваги перевізників спирту етилового та алкогольних напоїв

Конотопська ОДПІ інформує, що 04.11.2016 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28.10.2015 №864 «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв» (далі – Постанова №864), якою внесені зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2013 №806.

Відповідно до пункту 2 Порядку адміністратором та держателем Єдиного реєстру товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового та алкогольних напоїв (далі – Реєстр) є Державна фіскальна служба.

Зміни, внесені Постановою №864, передбачають наступне:  для формування та подання товарно-транспортних накладних (далі – ТТН) до Реєстру адміністратор Реєстру безоплатно надає суб’єктам господарювання спеціалізоване програмне забезпечення (п.11 Порядку); суб’єкт господарювання формує ТТН у форматі (відповідно до стандарту), затвердженому в установленому законодавством порядку.

Після складення ТТН на них накладаються електронні цифрові підписи (далі – ЕЦП) у такому порядку:  перший – ЕЦП бухгалтера або особи, відповідальної за облік відвантажених матеріальних цінностей;  другий – ЕЦП керівника або особи, на яку покладено відповідні обов’язки;  третій – ЕЦП, що є аналогом відбитка печатки (за наявності).

Для надання права підпису ТТН зазначеним особам суб’єкт господарювання подає контролюючому органу за місцем реєстрації посилені сертифікати відкритих ключів ЕЦП таких осіб. Підтвердженням факту реєстрації ТТН у Реєстрі є наявність квитанції в електронній формі.

Через «Єдине вікно» оформлено понад 21 тисячу митних декларацій

На даний момент за принципом «Єдиного вікна» оформлено понад 21 тисячу митних декларацій. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

Він наголосив, що «Єдине вікно» – це ефективний інструмент спрощення митних процедур. Митники мають всю необхідну техніку та програмне забезпечення, щоб в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який підлягає розмитненню.

«Ми постійно удосконалюємо систему, щоб проходження контрольних процедур на митниці відбувалося ефективно та не забирало багато часу», – зазначив Роман Насіров.

Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року на пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система «Єдине вікно», яка має на меті пришвидшити оформлення експортно-імпортних операцій. Це – один з елементів реформування митниці.

Система є повністю автоматизованою, дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізує контакти з працівниками контролюючих органів. «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, і про результати його державного контролю.

Перейти до вмісту