Новини

День вишиванки в Конотопському районі

ImageЩороку третього четверга травня в Україні святкується всеукраїнське свято День вишиванки, свято національної єдності та солідарності. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Цього року свято набуває особливого значення, адже ми  маємо показати, що українці єдині, ми належимо до великої української нації! Адже держава починається з кожного з нас!

19 травня 2015 року Конотопський район долучився  до Всеукраїнського святкування. Українська вишивка, як і українська пісня, є знаковими для нашої культури, тож це свято завжди чекають і – бо то є свято української душі. Цього дня усі громади, дорослі, молодь і діти прийшли до установ, підприємств, шкіл та садочків у вишиванках, і цим підтвердили, що ми українці – єдина родина, що цінує традиції своїх предків, бо без минулого немає майбутнього.

Не оминули своєю увагою таке свято й керівництво та виконавчий апарат Конотопської районної ради, які долучилися до щорічної Всеукраїнської акції «День української вишиванки», одягнувши вишиванки в знак єдності. В рамках заходу був проведений флеш-моб «Вишиванка-вишиваночка».

Тож святкуймо «День Вишиванки», продовжуймо традиції нашого народу, пишаймося характерними вишиваними ознаками різних регіонів, адже знаємо – вишиванка все одно єдина, адже є одним із символів України.

Image

Image

Image 

 

Перейти до вмісту