Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області інформує

ImageНа Сумщині фахівці Державної фіскальної служби затримали 13,3 кг бурштину

 

Громадянин України намагався вивезти до Росії прихований від митного контролю бурштин.

На митному посту «Бачівськ» 18 квітня 2016 року, митниками, разом із співробітниками управління внутрішньої безпеки та оперативного управління ДФС у Сумській області, в автівці виявлено каміння жовто-коричневого кольору невеликого розміру. За даними експертів – бурштин.

Чоловік слідував «зеленим коридором» без заповнення митної декларації. Під час проведення митного огляду автомобіля марки «Mersedes», що належить порушнику, в багажному відділенні автомобіля серед картонних ящиків з написом «Economix», під упаковками з їжею швидкого приготування «Мівіна»  знаходились 25 пакунків, перемотаних скетчем. Загальна вага вантажу 13,3 кілограм.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю»,  яке передбачає покарання у вигляді  накладання штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів.

 Товар конфісковано, вартість буде встановлено в ході подальшої перевірки.

 

Місцеві бюджети отримали більше 117,2 млн. гривень

            

Конотопською ОДПІ з початку року забезпечено збір до місцевих бюджетів в сумі   117,2 млн. гривень що на 70,8 відсотків більше ніж за відповідний період минулого року.

Тільки у  квітні місяці місцеві скарбниці отримали 34,1 млн. гривень, це на 16,5 млн. гривень більше ніж за відповідний період минулого року.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів у січні-квітні поточного року є податок на доходи фізичних осіб. Його надходження склали 76,9 млн. гривень.

Від землевласників та землекористувачів надійшло  18,9 млн. гривень податку на майно в частині плати за землю. 

Також до місцевих бюджетів надійшло:

  єдиного податку -12,1 млн. гривень;

– акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів –  5,7 – млн. гривень.

 

 

На Cумщині проживає 40 мільйонерів

Із 10 193 громадян, котрі відзвітувалися про минулорічні доходи, 40 задекларували доходи, що перевищують 1 мільйон гривень. Про це повідомляє Олексій Мазуренко, в.о. начальника ГУ ДФС у Сумській області.

Порівняно з минулим роком кількість податних декларацій збільшилась на 648. Декларанти визначили до сплати майже 22 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб та 4,3 мільйона гривень військового збору. Таким чином, цього року за підсумками деклараційної кампанії до бюджетів всіх рівнів буде спрямовано 26,3 мільйона гривень податків.

Отримання спадщини задекларували 2632 особи, про доходи, отримані від продажу рухомого майна, відзвітували 80 декларантів, продаж сільськогосподарської продукції задекларували 1355 громадян, 707 чоловік продавали нерухоме майно тощо.

Щодо задекларованих іноземних доходів, то їх у своїх деклараціях зазначили про це 239 жителів Сумщини.

Щодо мільйонерів, то 24 з них проживає у Сумах, 4 в Ромнах, 3 в Кролевці, 3 в Сумському районі, по одному мільйонеру налічується в Глухові, Путивлі, Конотопі та Білопіллі.

 

Перейменування вулиць зобов’язує платників подати повідомлення

за ф. №20-ОПП

Відповідно до норм Податкового кодексу України  платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням.

Першоджерелом, відомостей щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб, місцезнаходження фізичних осіб – підприємців є Єдиний Державний Реєстр. Відомості, які містяться в ЄДР, контролюючі органи отримують у порядку взаємообміну інформацією ЄДР та відомчих реєстрів ДФС.

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за ф. №20-ОПП  подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, зокрема, місцезнаходження, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування або об’єкт, пов’язаний з оподаткуванням або через який провадиться діяльність, відносно якого відбулися зміни. При цьому поряд із реквізитом, який змінився, зазначається у дужках його попереднє значення.

 

У «Електронного кабінету платника» понад 195 тис. користувачів

Кількість зареєстрованих користувачів оновленої версії електронного сервісу ДФС «Електронний кабінет платника» (станом на 13.05.2016) становить 195 555, переглянутих сторінок – 1 595 555.

Сьогодні користувачам «Електронного кабінету платника» (ЕКП) надано можливість:

– на безоплатній основі працювати в ЕКП в режимі 24/7/365;

– дистанційно спілкуватися з органами ДФС;

– отримувати потрібну інформацію в режимі реального часу;

– економити свій час не відвідуючи орган ДФС;

– сплатити податки (для фізичних осіб).

Найпопулярніший серед користувачів сервіс відкритої частини «Електронного кабінету платника» – інформація з реєстрів ДФС (дані про взяття на облік платників; дані реєстру платників ПДВ; дані реєстру страхувальників; дані реєстру платників єдиного податку; інформація про РРО; інформація про книги РРО; дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального; реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами).

Найпопулярніші сервіси в особистому кабінеті (закрита частина) «Електронного кабінету платника» – це Листування з ДФС, Стан розрахунків з бюджетом, СЕА ПДВ та СЕА РП.

Завдяки сервісу «Листування з ДФС» платники мають можливість направити в електронному вигляді листа до органу ДФС, після реєстрації листа в органі ДФС отримати інформацію про вхідний номер і дату, та, за результатами розгляду, отримати відповідь.

За допомогою сервісу «Стан розрахунків з бюджетом» платники можуть переглянути дані щодо розрахунків з бюджетом за останні 2 роки, сплатити податки, збори, платежі (для фізичних осіб).

Крім того, в Електронному кабінеті платники мають можливість надіслати запит на отримання інформації, заяву на реєстрацію платником окремих податків, отримати відповідь, зареєструвати податкові накладні та/або розрахунок коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, скористатися іншими електронними сервісами та отримати корисну інформацію.

У рамках компаній  декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців фізичним особам через електронний сервіс «Електронний кабінет платника» надано можливість дізнатися про отриманні доходи та утриманні податки, а також підготувати, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб в електронному вигляді.

 

 

Перейти до вмісту