Новини

Із засідання колегії Конотопської райдержадміністрації

Image18 травня 2016 року під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Горбенка, за участі  голови районної ради Анатолія Боярчука,   селищного та сільських голів, структурних підрозділів районної адміністрації, керівників підприємств, організацій та установ району, відбулась колегія Конотопської районної державної адміністрації.

 

На колегії заслухали питання про роботу територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району. Про підсумки проведеної роботи за відповідний період прозвітував директор територіального центру соціального обслуговування та надання соціальних послуг Конотопського району Віктор Суятінов. Для створення належних умов в забезпеченні якісного, повноцінного  та ефективного надання різноманітних видів соціальних послуг незахищеним верствам населення, які проживають  на території Конотопського району, пріоритетним в сфері соціального захисту є відкриття додаткових трьох відділень соціальної адаптації на території Великосамбірської, Кошарівської та Козацької  сільських  рад.

Про соціальний захист учасників антитерористичної операції та членів їх сімей інформувала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Заїка, яка акцентувала увагу на тому, що на відшкодування компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян, які згідно законодавства мають на це право, селищною і сільськими радами району виділені значні кошти, проте Малосамбірська сільська рада погодилась надати лише частку коштів, Шаповалівська – відмовилась.

Начальник управління Держгеокадастру у Конотопському районі Ірина Сопрун повідомила про стан надання ділянок учасникам АТО. Потреба в надання земельних ділянок учасникам АТО – 1298 га. Всього зарезервовано 356 га. Необхідно додатково зарезервувати земельних ділянок на площу 942га. Враховуючі відсутність вільних земельних ділянок сільськогосподарського виробництва, то забезпечити учасників АТО можливо тільки за рахунок  суб’єктів господарювання ( за їх згодою). Попередньо погодилися по передачу земель, які перебувають в користуванні, ТОВ «Агро Поліс» на території Жовтневської сільської ради – 56 га та ТОВ «Юрівка» на території Михайло Ганнівської с/ради – 153 га. Але це не дасть в повній мірі забезпечити  учасників АТО, тому роботи в даному напрямку тривають. Питання задоволення потреб учасників антитерористичної операції у виділенні земельних ділянок районна влада тримає на постійному контролі .

В ході колегії визначено першочергові шляхи вирішення проблемних питань. По даних питаннях порядку денного прийняті відповідні рішення.

Image

Image 

Перейти до вмісту