Новини

В Конотопському районі провели заходи до Дня Європи

ImageВідзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339.

З нагоди цього свята в Конотопському районі за сприяння керівництва Конотопського району, за участі депутатського корпусу районної ради та сільських рад, спільно з педагогічними колективами шкіл, працівниками клубних та бібліотечних закладів організовано і проведено різноманітні заходи.

Голова районної ради Анатолій Боярчук відзначив, що День Європи у Конотопському районі щороку набуває все більшої ваги, привабливості і популярності.

 – Це свято наближає нас до Європи, об’єднує з її принципами та стандартами. Так ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною євроспільноти. Ми демонструємо, що це щире бажання українців. І цей вибір є вільним і усвідомленим, – підкреслив Анатолій Васильович.

В рамках заходу в закладах освіти Конотопського району відбулись тематичні класні години, години спілкування, виховні години на тему: "Європейський вимір", "Я – європеєць", конкурси стінгазет, конкурси рефератів "Європейський Союз", "Європейські країни", тематичні вікторини "Що я знаю про європейські країни?", "Крокуємо по країнах Європи", ігрову програму "Крокуємо країнами Європи".

У Конотопській районній бібліотеці та в бібліотеках району оформлено книжкові виставки, проведено інтернет — подорожі «По столицях Європи» та огляди літератури, бесіди, години історії на теми: "Україна в Європейській співдружності", "Україна у контексті сучасних геополітичних реалій".

Image

Image

Image 

 

 

Перейти до вмісту