Новини

Конотопська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області

ImageДорогі визволителі, шановні ветерани Великої Вітчизняної війни !

Від усього серця вітаємо Вас з річницею Великої Перемоги.

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.

У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога.

Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за Ваш безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку не знало людство.

Вітаючи всіх, хто пройшов крізь вогонь Великої Вітчизняної, а також всіх конотопців із Днем Перемоги, бажаємо міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя.

Працівники Конотопської ОДПІ.

 

Розмір єдиного соціального внеску з 1 травня 2016 року збільшився

Конотопська ОДПІ нагадує, що з 01.01.2016  ставка для нарахування ЄСВ становить 22 відсотки визначеної бази нарахування. При цьому необхідно врахувати, що в тому випадку, коли база  нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, то відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ його сума розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки ЄСВ (22 відсотки).

Звертаємо увагу, враховуючи, що з 1 травня 2016 року розмір мінімальної заробітної плати складає 1450 грн., розмір мінімального страхового внеску становить 319,00 грн. (1450 грн Х 22 відсотків).

Нагадаємо, що на рівні мінімального страхового внеску мають сплачувати ЄСВ за себе фізособи-підприємці платники єдиного податку та самозайняті особи.

 Нові можливості Електронного кабінету платника

ДФС повідомляє про доопрацювання електронного сервісу «Електронний кабінет платника».

Від сьогодні  платникам акцизного податку з реалізації пального в своєму особистому кабінеті надано можливість користуватися новим розділом, створеним в рамках функціонування Системи електронного адміністрування реалізації пального (СЕА РП).

У новому розділі СЕА РП можна переглянути проведені операції в системі електронного адміністрування реалізації пального (дані Реєстру операцій обсягів пального із застосуванням необхідних фільтрів, у т.ч. в розрізі типів операцій та кодів товарної підкатегорії згідно з УКТЗЕД), а також перевірити поповнення та стан електронного рахунку (дані Реєстру сум акцизного податку).

Також нагадуємо, що у відкритій частині Електронного кабінету платника в режимі он-лайн функціонує Реєстр платників акцизного податку з реалізації пального, а у особистому кабінеті платникам надано можливість сформувати та направити запит для отримання Витягу з такого Реєстру, та у разі необхідності надіслати заяву про реєстрацію платником акцизного податку з реалізації пального з позначкою «Зміни».

 Викрито посадовців столичних товариств, які проводили махінації з бюджетними коштами

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у м. Києві спільно з СБУ встановлено факти ймовірного проведення незаконних фінансових операцій з бюджетними коштами київськими товариствами з обмеженою відповідальністю.

Як з’ясувалося, два товариства за результатами конкурсних торгів отримали від державних установ кошти для надання інформаційних послуг. Для прикриття махінацій посадовці товариств внесли до первинних бухгалтерських документів неправдиві дані та перерахували державні кошти на рахунки низки підприємств з ознаками фіктивності.

Загальна сума можливої легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, складає 78,1 млн. гривень.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст. 191 КК України. Здійснюється кримінальне провадження.

У рамках операції «Рубіж-2016» податковою міліцією Сумщини вилучено докази протизаконної діяльності підприємства та необліковані готівкові кошти у сумі 642 тисячі гривень

У ході здійснення комплексних заходів у рамках операції «Рубіж-2016» працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Сумській області разом зі співробітниками підрозділу внутрішньої безпеки виявлено схему ухилення від сплати митних платежів при імпорті до України автотранспорту з країн ЄС. За вказаними порушеннями відкрито ряд кримінальних проваджень,  які розслідуються слідчим прокуратури Сумської області.

Встановлено, що групою осіб налагоджено схему ухилення від сплати податків та митних платежів, які підлягають сплаті при ввезенні імпортних автомобілів на митну територію України. У зазначеній схемі організаторами використовувалися підконтрольні підприємства-імпортери, а також фіктивний суб’єкт підприємництва, зареєстрований на території Литовської республіки. Незаконна діяльність полягала у ввезенні транспортних засобів на територію України, при цьому, декларування імпортованих автомобілів проводилося за заниженою ціною на підставі підроблених документів, які надавалися декларантами до Сумської митниці ДФС, і містили, зокрема, недостовірні дані щодо типу авто, унаслідок чого бюджет не отримав  мільйонні суми у вигляді податків та митних платежів.

На виконання доручення слідчого прокуратури Сумської області працівниками податкової міліції органів ДФС у Сумській області проведено обшук у офісному приміщенні підприємства, задіяного у вказаній схемі, яке знаходиться у   м.Рівному.

У ході обшуку виявлено та вилучено необліковані готівкові кошти  (долари США та  національна валюта) на загальну суму 642 тис. грн. в еквіваленті, печатки підприємств, оціночні сертифікати відповідності ЄВРО-4 та ЄВРО-3 та інші документі, які  залучено до кримінального провадження у якості речових доказів протизаконної діяльності.

 

 

Пріоритетні напрями реформування митниці

 Угода про Асоціацію з Євросоюзом вимагає імплементації низки положень в митній сфері. В першу чергу йдеться про проведення низки реформ. Сьогодні службою визначено пріоритетні напрями реформування митниці. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.

За його словами, серед важливих завдань, які допоможуть вдосконалити митну систему України та налагодити взаємовідносини з бізнесом –  спрощення митних процедур, електронізація сервісів, вдосконалення системи аналізу ризиків, повний запуск «Єдиного вікна», мінімізація митних правопорушень, приєднання до NCTS, розбудова інфраструктури та створення інституту уповноваженого економічного оператора (УЕО).

«Не менш важливим для розбудови митної справи є співпраця з міжнародною спільнотою. Для цього ми працюємо над реалізацією низки ініціатив – дотримання курсу на міжнародне співробітництво, інтенсифікація обміну інформацією, поширення інтегрованого управління кордонами на всі пункти пропуску та запровадження посади митного аташе», – зазначив Роман Насіров.

«Впровадження запропонованих реформ стане відображенням найкращого європейського та світового досвіду в галузі митної справи, дозволить пришвидшити митні процедури і встановити новий формат взаємодії між митними органами та бізнесом», – наголосив він.

 Конотопчани в поточному році задекларували понад 37 мільйонів гривень доходу

За чотири місяці кампанії декларування до Конотопської ОДПІ надійшла 901 декларація про майновий стан і доходи від житель Конотопа та району. З них – 47 громадян подали декларації для отримання податкової знижки, а 854 – задекларували свій дохід, отриманий в 2015 році. Загальна сума задекларованого доходу склала 37 мільйонів 45,4 тисячі гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб, визначена громадянами до сплати, склала 1 мільйон 610,7  тисяч гривень, що на 155,7 тисяч гривень більше ніж за минулу деклараційну кампанію, сума військового збору – 401,2 тисячі гривень. Про це  повідомив в.о. начальника Конотопської ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області Юрій Чеботарьов під час зустрічі з місцевими ЗМІ.

 «Позитивні результати деклараційної кампанії свідчать про те, що ставлення до декларування доходів поступово змінюється на краще і громадяни усе сумлінніше виконують свій громадянський обов’язок, зміцнюючи фінансовий статус як рідного міста, так і держави в цілому», – вважає Юрій Чеботарьов.

 

 

Перейти до вмісту