Новини

У Конотопському районі відзначили 202-річницю з дня народження Т.Г.Шевченка

ImageТарас Григорович Шевченко – українець, рівних якому наша земля не мала. Доля Тараса і доля України невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме пророче слово.

Березневі шевченківські дні для кожного українця переплітаються у вінок синівської любові до нашого духовного батька, котрий все життя поклав на вівтар служіння своєму народові, його захисту і возвеличенню.

             Цього дня в с. Шевченкове за участі голови Конотопської районної ради Анатолія Боярчука, першого заступника голови районної державної адміністрації Андрія Сахна, голови правління ПАТ «Радгосп «Шевченківський» Миколи Зінченка, сільського голови Миколи Ступака, працівників структурних підрозділів райдержадміністрації, депутатів, школярів, громадськості відбулись районні урочистості з нагоди 202 – річниці з Дня народження Тараса Шевченка.

             Шануючи Кобзаря присутні вклонилися йому до землі за його безсмертне слово, за леліяння рідної мови, за віру, за надію, що над Україною ще зійде світанкова щаслива зоря волі і добробуту та поклали квіти до підніжжя його пам’ятника.

             У виконанні хору Сім’янівського СБК пролунали пісні «Реве та стогне Дніпр широкий». Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна і народ український.

             Пам’ятаймо його заповіт: бути єдиною, дружньою родиною.

Image

Image

Image 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту