Новини

Презентація книги В.Г.Кременя «Любитове – моє рідне село»

Image6 березня 2016 року в селі Козацьке Конотопського району відбулась урочиста подія – День народження книги В.Г.Кременя «Любитове – моє рідне село». Книга, яка народилася з любові до рідного краю і стала своєрідним оберегом, адже людина має завжди пам’ятати звідки вона родом, де її коріння.  

На презентацію книги в літературній вітальні ошатного Козацького будинку культури зібралися керівники району, депутати, сільські голови, інтелігенція району – освітяни, працівники культури, медичних закладів,   люди різних професій, уподобань, яких об’єднує спільне – любов до рідної землі.

Життя розкидає односельчан у різні куточки країни і за її межі. Але серцем чуйним  своїми думками вони залишаються з рідним селом, а лише випадає вільна хвилина – линуть, спішать до рідного порогу.

І то є прекрасно, коли вихідці із села, які в своєму житті досягли певного успіху, у яких склалася кар’єра, не забувають, звідки вони родом, звідки починався їх життєвий шлях. І не просто не забувають, а в міру своїх можливостей роблять все, щоб підтримати рідне село.

До таких патріотів, у повному розумінні цього слова належить Василь Григорович Кремень – доктор філософських наук, професор, академік Національної академії наук, президент Академії педагогічних наук, головний редактор журналу АПН України «Педагогіка і психологія», автор багатьох наукових праць із філософії.

В.Г.Кремень – видатний державний і громадський діяч: народний депутат Верховної Ради України 3-го скликання, керівник служби з питань гуманітарної політики, заступник керівника управління внутрішньої політики Адміністрації Президента України. Упродовж 1999-2005 років обіймав посаду Міністра освіти і науки України.

З його ініціативи в країні відбувся активний процес переходу від авторитарної педагогіки до педагогіки толерантності, втілилась у життя інноваційна державна політика в галузях освіти і науки.

За особисті заслуги у соціально-економічному та культурному розвитку Конотопського району Кременю Василю Григоровичу присвоєно почесне звання «Почесний громадянин Конотопського району» із врученням посвідчення та відзнаки.

На урочистому заході Василь Григорович Кремень презентував свою книгу, цікавою була його розповідь про життя  батьків, односельців та видатних людей Конотопського району. Автор поставив за мету надрукувати книгу, у якій згадував людей, котрі внесли свій вклад в соціально-економічний розвиток Конотопського району. Серед них – наші земляки: Віктор Григорович Гала – голова правління ТОВ АФ «Козацька» та Іван Миколайович Бондаренко – заслужений працівник сільського господарства, колишній голова колгоспу «Світанок».

Під час презентації книги у теплій і доброзичливій атмосфері відбулось ділове спілкування. За словами Василя Кременя освітянська галузь в Україні повинна розвиватись в європейському напрямку, необхідно виховувати молодь в любові до батьківщини. Люди цікавились у Василя Григоровича про плани на майбутнє. Він повідомив, що має намір надрукувати друге видання.

На заході козачата із Козацького НВК, де створена Козацька республіка, подарували танцювальні номери, а почесному гостю вручили козацьку булаву та побажали натхнення в творчості.

Зі словами вдячності від усієї громади Конотопського району до   Василя Кременя звернулись голова районної ради Анатолій Боярчук і голова райдержадміністрації Микола Горбенко, вручивши на згадку квіти та сувенір.

Василь Григорович є і буде завжди сучасником багатьох поколінь. У наш складний і суперечливий час його праця, життєвий приклад вчать найголовнішому – бути людиною серед людей.

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту