Новини

Глибоко сумуємо…

Image Конотопщина попрощалася з Євгеном Бірюковим, бійцем підрозділу "Гарпун".

При виконанні службового обов'язку під Авдіївкою 22 липня підірвався на розтяжці й отримав важке поранення боєць спецпідрозділу ГУ МВС України, молодший сержант міліції Євген Бірюков. Це поранення для Євгена Андрійовича, якому було тільки 34 роки, стало смертельним. Він служив у батальйоні патрульної служби особливого призначення "Гарпун", що виконувала спеціальні розвідувальні та протидиверсійні заходи, мав позивний "Кемпфер".

            26 липня в храмі Різдва Пресвятої Богородиці проходила церемонія прощання з загиблим Героєм, у якій взяли участь керівники органів влади Конотопщини, члени громадських об'єднань, однополчани, жителі міста і району.

            Євген Бірюков пішов добровольцем до батальйону "Донбас", а з часом перевівся до спецпідрозділу міліції "Гарпун". Він був щирим патріотом і безкорисливою людиною, понад усе любив Україну, свою сім'ю. Радів, що під час відпустки зміг побувати на випускному в донечки Олександри, яка саме закінчила четвертий клас.

            Родина Бірюкових відмовилась від допомоги, яку надавали свого часу родинам учасників АТО, пояснивши, що голова їхньої родини бере участь в антитерористичній операції не за пільги і допомогу, не заради слави, а тому, що є справжнім патріотом України, і запропонувала замість них допомогти іншим, кому це більше потрібно.

Ми ніколи не забудемо подвиг нашого побратима, пам'ять про Євгенія Бірюкова завжди залишиться в наших серцях. Вічна слава Героям України!

            Євген Бірюков віддав найдорожче – своє життя, визволяючи українську землю від посягань ворога. Подвиг Героя залишиться в нашій пам'яті. Висловлюємо глибокі співчуття батькам Євгена, які втратили дорогого сина, його дружині, донечці, всім рідним і розділяємо з ними біль непоправної втрати.

Image

Перейти до вмісту