Новини

День поля

Image 22 липня 2015 року голова районної ради Анатолій Боярчук взяв участь у Дні поля. Заходи відбувалися на базі Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України.

В заході взяли участь заступник голови Сумської обласної ради Віра Лаврик, керівники господарств, агрономи, спеціалісти агропромислових формувань, фермери, науковці та фахівці служб дорадництва, органів  місцевого самоврядування, комерційних фірм та інших організацій, діяльність яких пов’язана з аграрним виробництвом.

На Сумщину прибули й представники Книги рекордів України, щоб зафіксувати рекорд. Саме в нашій області, як виявилося, розташований найбільший в країні демонстраційний полігон довжиною 2 км і шириною 70 м. На цій площі засіяно більше ста видів сільгоспкультур.

На демонстраційному полігоні пройшов контрольний обмолот ранніх зернових. Учасники Дня поля ознайомились із новими сортами пшениці, ячменю, ріпаку й інших культур. Зібрання кращих українських аграріїв – це добрий спосіб обмінятись найсвіжішою інформацією у сфері передових технологій, сучасного насінництва, рослинництва, тваринництва, садівництва.

«Ми розпочали добру справу – збір урожаю. Цьогоріч в області засіяно зерновими більше 1 мільйона гектарів і ми сподіваємося на гарний урожай. Головне завдання аграріїв сьогодні – вирощувати якісну продукцію, яку чекають як на внутрішньому, так і на зовнішньом у ринку, а завдання влади – виконати продуктову безпеку і корегувати ціноутворення», – зазначила заступник голови Сумської обласної ради Віра Лаврик і побажала присутнім миру, здоров’я, гарних врожаїв.

Image 

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту