Новини

Зустріч в гімназії для обдарованих дітей

Image 21 липня 2015 року голова районної ради Анатолій Боярчук з робочим візитом побував у комунальному закладі Сумської обласної ради «Роменська гімназія-інтернат імені О.А.Деревської». Там зустрілися заступник голови обласної ради Віра Лаврик, депутат обласної ради Василь Марюха, керівники районів та відділів освіти Роменщини, Липоводолинщини, Конотопщини та Недригайлівщини. 

Всі присутні мали можливість оглянути приміщення, обговорили нагальні питання з директором навчального закладу. Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Попова подякувала Вірі Іванівні за зустріч у такому форматі. «Ми маємо створити всі умови, щоб дитина могла отримати якісну освіту і конкурувати згодом на ринку праці», – зазначила головний освітянин області.

Діти, які раніше навчалися та проживали у Роменській школі-інтернаті, будуть переведені до Хоружівського дитячого будинку. Натомість до Ромнів приїдуть на навчання діти із Конотопського, Роменського, Недригайлівського та Липоводолинського районів. У самому ж інтернаті облаштовано 17 класних кімнат, спортивна зала, актова зала на 330 місць, хореографічний клас, кімнати для відпочинку та спальні кімнати, їдальня, теплиця, підсобне господарство. Для дітей передбачено п’ятиразове харчування. Є навіть прекрасна кухня, де діти можуть самостійно приготувати собі їжу. Загалом же школа розрахована на 260-280 дітей.

Планується, що вже з 1 вересня навчання тут відбуватиметься за двома профільними напрямками – суспільно-гуманітарним та природничо-математичним. Діти отримуватимуть поглиблені знання з різних предметів. Також говорять про можливість підготовки до вступу в медичні навчальні заклади з перспективою повернення вже готових спеціалістів у райони. «Головне завдання – підняти рівень освіти дітей із сільських територій та надати можливість дітям із багатодітних родин отримати достойну освіту. Не менш важливим є й те, що у гімназії створені умови для позашкільної роботи, оскільки сільська школа не дає можливості розвиватися позаурочно» – наголосили Віра Лаврик.

Image

Image

Image 

Перейти до вмісту