44 сесія 6 скликання (26.09.2014)

Про викладення районної комплексної програми «Освіта Конотопщини на 2012-2015роки»

                                                                                            Image                                                                                  

                                                                                                                                                                           

КОНОТОПСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

СОРОК ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ

РІШЕННЯ

                                                                         Конотоп

26.09.2014

Про викладення районної комплексної

програми      «Освіта      Конотопщини 

на 2012-2015роки» в новій редакції

 

         З метою розроблення механізму стійкого інноваційного розвитку освіти, створення умов для поетапного переходу до нового рівня освіти, розглянувши подану відділом освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації районну комплексну програму «Освіта Конотопщини                          на 2012-2015 роки» в новій редакції, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

районна рада вирішила:

1.Затвердити районну комплексну програму «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки» в новій редакції (додається).

2.Визначити головним розпорядником коштів та відповідальним виконавцем програми відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації.

3.Рішення районної ради від 28.08.2014  «Про викладення районної комплексної програми «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки» в новій редакції» визнати таким, що втратило чинність.

4.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань молоді, освіти, культури, охорони здоров’я та соціального захисту, а організацію виконання на відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації.

 

Голова районної ради                                                    А.В.Боярчук

 

 

Тимощук 6 64 43   

Надіслано: до протоколу -2, постійній комісії з питань молоді, освіти,культури, охорони здоров'я та соціального захисту-1, управлінню соціального захисту населення   РДА-1, фінуправлінню РДА-І, відділу економічного розвитку та торгівлі РДА-1, відділу освіти, молоді та спорту РДА -1.

                                                                  

 

                                                                       Додаток

                                     до рішення районної ради

                                     шостого скликання

                                                                                 від 27.08.2014

 

Районна комплексна програма

"Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки"

(нова редакція)

 

1.     Паспорт

районної комплексної  програми

«Освіта Конотопщини  на 2012-2015 роки»

(далі – Програма)

1                    

Ініціатор розроблення Програми

Відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної  державної  адміністрації

2

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Розпорядження голови районної  державної адміністрації від 02.02.2012 №49 «Про розроблення проекту районної комплексної програми «Освіта Конотопщини на 2012-2015 роки», від 17.09.2014 № 228 – ОД «Про схвалення проекту районної  комплексної програми «Освіта Конотопщини на  2012-2015 роки» в новій редакції»

3

Розробник Програми

Відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної  державної  адміністрації

4

Співрозробники Програми

Загальноосвітні, позашкільні, дошкільні навчальні заклади та навчально-виховні комплекси «загальноосвітня школа-дошкільний навчальний заклад», Дубов’язівська селищна рада, Попівська сільська рада, Вирівська сільська рада, Землянська сільська рада

5

Відповідальний виконавець Програми

Відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної  державної  адміністрації

6

Учасники Програми

Відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної  державної  адміністрації, Конотопська районна державна адміністрація та  навчальні заклади району, Дубов’язівська селищна рада, Попівська сільська рада, Вирівська сільська рада, Землянська сільська рада

7

Термін реалізації Програми

2012-2015 роки

8

Перелік місцевих бюджетів, що беруть участь у виконанні Програми

Районний, селищний, сільський

9

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, усього, у тому числі

3626972 гривень 

9.1.

Кошти районного бюджету

3528972  гривень

 

В тому числі за рахунок субвенції  з обласного бюджету

266438 гривень

 

В тому числі за рахунок субвенції з Дубовязівського селищного бюджету

480100 гривень

 

В тому числі за рахунок субвенції з Попівського сільського бюджету

38763 гривень

 

В тому числі за рахунок субвенції з Вирівського сільського бюджету

145100 гривень

 

В тому числі за рахунок субвенції з Землянського сільського бюджету

36100 гривень

9.2.

Кошти інших джерел

98000 гривень

 

1.     Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

         Головне завдання сучасної освіти в районі – це створення в кожному навчальному закладі сприятливого середовища, спрямованого на збереження здоров’я учнів, формування здорової  особистості.

         Відділом  освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації, навчальними закладами проводиться робота із залучення якомога більшої кількості учнів до харчування. Гарячим харчуванням учні 1-4 класів охоплені 100%. У порівнянні з минулим роком  зросли показники охоплення гарячим харчуванням учнів  5-11 класів до 98%.

Здійснюються заходи щодо оновлення та переоснащення харчоблоків сучасним холодильним і технологічним обладнанням. У 2012 році за бюджетні кошти було придбано 5 електричних плит, 10 морозильних камер, 3 холодильники, 1 водонагрівач на суму 92338 грн. У 2013 році придбано технологічне обладнання на суму 75200 грн., оплата якого планувалась здійснитись за рахунок отриманої субвенції з обласного бюджету в загальній сумі 75200 грн., але в зв’язку з непроведенням платежів органами казначейської служби дані кошти не були використані і повернуті до обласного бюджету, у зв’язку з чим виникла кредиторська заборгованість на початок року і необхідність в її погашенні у 2014 році за рахунок відповідної субвенції з обласного бюджету. 

Проте через недостатнє фінансування освітньої галузі  технологічне обладнання  застаріле, не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.  Модернізація харчоблоків, їдалень дошкільних, загальноосвітніх  навчальних закладів здійснюється, в основному, за рахунок спонсорських коштів, власних коштів.

         Гострою залишається проблема забезпечення медичних кабінетів загальноосвітніх шкіл медичним обладнанням.

         Забезпечення якісною і доступною дошкільною освітою, виховання компетентної особистості є пріоритетом у діяльності освітян Конотопщини. У районі  функціонують 4 дошкільні навчальні заклади та 26 дошкільних навчальних закладів у складі навчально-виховних комплексів.

         Усього різними формами дошкільної освіти  у 2012 році в районі охоплено 79% дітей від їх загальної кількості, у тому числі 100% дітей п’ятирічного віку.

         Мережа груп  компенсуючого типу, у яких організовано навчально-виховний процес у комплексі з корекційно-розвивальною та лікувальною роботою, задовольняє освітні потреби дошкільників з вадами здоров’я тільки на 4,3%. Крім того, потребує покращання навчально-методична та матеріально-технічна база дошкільних навчальних закладів.

         У 2012 році у 30 загальноосвітніх навчальних закладах району  навчалося 1967 учнів.

         Зменшення кількості учнів призводить до зменшення класів або відсутності учнів в окремих із них.  23 школи є малокомплектними. У цих навчальних закладах вартість утримання одного умовного учня в рік перевищує нормативні показники в 1,5 рази.

         З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей та учнівської молоді в районі створено 10 освітніх округів. Визначені опорні школи, що в першу чергу забезпечуються навчальним обладнанням, літературою, кваліфікаційними педагогічними кадрами.

         Організація ефективної роботи шкільних округів неможлива без  реалізації програми «Шкільний автобус». У районі  організованим підвезенням до місця навчання та у зворотному напрямі охоплено 417 дітей (100%).У зв’язку з нарахуванням зносу автобусів, необхідно замінити 4шкільні автобуси.

         Дана програма спрямована на реалізацію державної політики у галузі освіти щодо впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій, поліпшення стану забезпечення комп'ютерною та мультимедійною технікою загальноосвітніх навчальних   закладів. Неодмінна умова набуття таких знань – оснащення навчальних закладів сучасною комп’ютерною та мультимедійною технікою.

На сьогодні рівень комп’ютерної та інформаційної грамотності учнів є недостатнім й на території Дубовязівської селищної ради, а саме в Дубовязівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, упровадження нових методів навчання із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій потребує удосконалення.

Виходячи з вище викладеного питання, для забезпечення якісної підготовки та підвищення інформаційної грамотності учнів, які навчаються в  Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області,  враховуючи сучасні вимоги, придбаний телевізор LG 50РА 650Т, 50 дюймів для Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області в 2013 році, оплата якого планувалась здійснитись за рахунок отриманої субвенції з Дубо’язівського селищного бюджету в загальній сумі 10000 грн., але в зв’язку з непроведенням платежів органами казначейської служби дані кошти не були використані і повернуті до відповідного селищного бюджету в зв’язку з чим виникла кредиторська заборгованість на початок року і необхідність в її погашенні у 2014 році за рахунок відповідної субвенції з Дубо’язівського селищного бюджету. 

Усі загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів району забезпечені сучасною комп’ютерною технікою. Проте показник забезпеченості загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів навчальними комп’ютерними комплексами становить 60% від потреби. Спостерігається нерівномірність забезпечення можливості доступу населення до комп'ютерних і телекомунікаційних засобів між окремими навчальними закладами району.

         У 2004-2011 роках за рахунок державного, обласного, місцевих бюджетів, залучених коштів для кабінетів з природничо-математичних та технологічних дисциплін загальноосвітніх навчальних закладів придбано навчальне обладнання.

         Середній показник забезпечення загальноосвітніх шкіл навчальним обладнанням зріс і становить 60% від потреби, але є недостатнім, особливо в умовах запровадження допрофільного та профільного навчання.

У районному  міжвідомчому банку даних «Обдарованість» зареєстровано 153 юних обдарувань. Серед них переможці обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад,  Всеукраїнських, обласних спортивних змагань, слухачі Сумського територіального відділення Малої академії наук України, вихованці гуртків та інших творчих об’єднань позашкільних навчальних закладів.

З метою виявлення інтелектуально обдарованої молоді в районі  щороку проводяться І-ІІ етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, І-ІІ етапи Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, турніри юних економістів, журналістів тощо.

Створено та функціонує  наукове товариство учнів на базі загальноосвітніх  навчальних закладів.

Разом з тим актуальними залишаються питання нормативно-правового, науково-методичного забезпечення роботи з обдарованою молоддю, створення програмно-методичних комплексів для навчання цих учнів, підвищення фахового рівня педагогічних працівників щодо роботи з обдарованими учнями.

За даними моніторингу кадрового забезпечення закладів освіти практичними психологами, соціальними педагогами в районі щороку збільшується чисельність працівників психологічної служби.

У дошкільних, загальноосвітніх та інших типах навчальних закладів працює 15 спеціалістів (9 практичних психологів та 6 соціальних педагогів), що становить 96,9 % від потреби.

Необхідною умовою ефективної роботи спеціаліста психологічної служби є наявність окремого кабінету, без якого більшість видів робіт утрачають будь-який сенс. Керівниками навчальних закладів проводиться робота із забезпечення ефективного функціонування психологічних кабінетів. Тільки в одному навчальному закладі   психологічний кабінет забезпечений відповідно Положення про психологічний кабінет.

За останні роки поліпшився якісний склад педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів. Базову вищу освіту мають 137 педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів, повну вищу освіту – 52  педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів.

На даний час є актуальним перехід на альтернативні види палива, комплексне запровадження енергоефективних технологій та заходів з енергозбереження. Це є надійним, економічно-ефективним теплозабезпеченням навчальних закладів району за умов зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії.

Виходячи з вище викладеного питання, для економії паливно-енергетичних ресурсів навчальних закладів, а саме, для Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, який знаходиться на території  Дубов’язівської селищної ради будівництво котельні на твердому паливі, Попівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Конотопської районної ради Сумської області, яка знаходиться на території Попівської сільської ради, виникає необхідність у реконструкції діючої системи опалення та встановленні модульної котельні на твердому паливі, для Сім’янівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, Вирівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Конотопської районної ради Сумської області, Землянського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області – у реконструкції системи опалення, встановленні твердопаливного котла, для Тулущанського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – у реконструкції системи опалення з використанням комбінованого електрогазового опалення з керованим довантаженням електровводу, для Попівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області – у капітальному ремонті тепло-забезпечення із заміною твердопаливного котла, а також у виготовленні проектно – кошторисної документації на будівництво котельні на твердому паливі Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» смт. Дубов’язівка Конотопського району Сумської області, Попівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів                    с. Попівка Конотопського району Сумської області, робочого проекту «Капітальний ремонт тепло-забезпечення із заміною твердопаливного котла в Попівському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» с. Попівка Конотопського району Сумської області. 

В освітній галузі району вже діють наступні програми: регіональна програма розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року, регіональна цільова програма «Дитячі меблі» на період до 2015 року, які забезпечують розвиток освітньої галузі за всіма напрямками.

Разом з тим, ураховуючи реформування освітньої галузі, упровадження в навчально-виховний процес інформаційно-комунікаційних, інноваційних технологій, потребує модернізації система підвищення кваліфікації та перепідготовки педагогічних працівників.

3. Визначення мети Програми

Метою Програми є запровадження у навчальних закладах технологій, що забезпечують здоров’я учнів, оновлення технологічного обладнання на харчоблоках їдалень та поповнення медичних кабінетів медичним обладнанням,  погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014, за придбане технологічне обладнання на харчоблоки їдалень навчально-виховних закладів та ДНЗ району;

розроблення механізму стійкого інноваційного розвитку освіти, створення умов для переходу до нового рівня освіти, удосконалення стану забезпечення комп’ютерною технікою загальноосвітніх навчальних закладів освіти, упровадження нових методів навчання із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у відповідності до Державного стандарту базової загальної     середньої      освіти,

створення умов для якісної підготовки та підвищення інформаційної грамотності учнів, які навчаються в  Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014, за придбання  телевізора LG 50РА 650Т, 50 дюймів для Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області.

перехід на альтернативні види палива, комплексне запровадження енергоефективних технологій та заходів з енергозбереження, зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії, першочергово виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво котельні на твердому паливі Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» смт. Дубов’язівка Конотопського району Сумської області, Попівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  с. Попівка Конотопського району Сумської області, робочого проекту «Капітальний ремонт тепло-забезпечення із заміною твердопаливного котла в Попівському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» с. Попівка Конотопського району Сумської області, а також будівництво котельні на твердому паливі в Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, у Попівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Конотопської районної ради Сумської області, реконструкція системи опалення, встановлення твердопаливного котла у Сім’янівському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, Вирівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Конотопської районної ради Сумської області, Землянському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, реконструкція системи опалення з використанням комбінованого електрогазового опалення з керованим довантаженням електровводу у Тулущанському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, капітальний ремонт тепло-забезпечення із заміною твердопаливного котла в Попівському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області.

 4. «Обгрунтування шляхів та засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання програми»

Забезпечення інноваційного розвитку освіти, переходу на новий рівень надання освітніх послуг можливо за рахунок:

формування в дітей, учнівської молоді навичок здорового способу життя;

оновлення технологічного обладнання на харчоблоках їдалень та поповнення медичних кабінетів медичним обладнанням;

погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014, за придбане технологічне обладнання на харчоблоки їдалень навчально-виховних закладів та ДНЗ району;

забезпечення функціонування та розвитку мережі дошкільних навчальних закладів різних типів;

розширення мережі дошкільних навчальних закладів, що працюють за одним чи кількома пріоритетними напрямками діяльності;

упровадження в освітній процес дошкільних навчальних закладів сучасних освітніх технологій, у тому числі проведення їх комп’ютеризації з підключенням до Інтернету;

застосування підходу до навчально-виховного процесу, що передбачає розвиток особистості, спрямований на активне та конструктивне входження в сучасні суспільні процеси і досягнення високого рівня самореалізації;

упровадження в навчальний процес сучасних інформаційно-комунікаційних технологій;

забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів навчальними комп’ютерними комплексами та системними і прикладними програмними продуктами;

надання загальноосвітнім навчальним закладам швидкісного доступу до Інтернету з використанням сучасних технологій під’єднання для ефективного доступу до освітніх ресурсів;

упровадження інформаційно-комунікаційних технологій у відповідності до Державного стандарту базової загальної середньої освіти; створення умов для якісної підготовки та підвищення інформаційної грамотності учнів, які навчаються в Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області; погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014, за придбання телевізора LG 50РА 650Т, 50 дюймів для Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області.

створення системи дистанційного навчання дітей з обмеженими можливостями та дітей, які перебувають на довгостроковому лікуванні;

забезпечення рівного доступу до якісної освіти всіх дітей, учнівської молоді;

підвищення ефективності роботи з обдарованою молоддю;

запровадження психологічного супроводу навчально-виховного процесу в усіх ланках освітньої галузі;

економічно-ефективне теплозабезпечення навчальних закладів району за умов зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії; 

удосконалення системи підвищення кваліфікації та перепідготовки педагогічних кадрів.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить  3626972 гривень (у тому числі на  погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014 –  85200  гривень), у тому числі: районний  бюджет  –   3528972  гривень),  в тому числі за рахунок субвенції  з обласного бюджету – 266438 гривень, в тому числі за рахунок субвенції з Дубовязівського селищного бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 480100 гривень (у тому числі на  погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014 –                10000 гривень), за рахунок субвенції з Попівського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 38763 гривень, за рахунок субвенції з Вирівського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 145100 гривень, за рахунок субвенції з Землянського сільського бюджету Конотопському районному бюджету в сумі – 36100 гривень, інших джерел фінансування –  98000 гривень. Видатки на фінансування Програми здійснюються  в межах коштів, передбачених на утримання галузі освіти області.

Термін дії Програми  складає 2012-2015 роки.

5. «Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники»

Основними завданнями Програми є:

збереження та зміцнення здоров’я дітей, учнівської молоді протягом усього періоду перебування в закладах освіти;

погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014, за придбане технологічне обладнання на харчоблоки їдалень навчально-виховних закладів та ДНЗ району;

забезпечення конституційних прав і державних гарантій щодо доступності здобуття дошкільної освіти;

забезпечення функціонування та розвитку мережі дошкільних навчальних закладів різних типів;

зміцнення навчально-методичної та матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів;

модернізація матеріально-технічної та методичної бази загальноосвітніх навчальних закладів з природничо-математичних дисциплін;

оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами інформаційно-комунікаційних технологій; упровадження інформаційно-комунікаційних технологій у відповідності до Державного стандарту базової загальної середньої освіти, створення умов для якісної підготовки та підвищення інформаційної грамотності учнів, які навчаються в Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, враховуючи сучасні вимоги придбано в 2013 році телевізор  LG 50РА 650Т, 50 дюймів для Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;

погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014, за придбання телевізора LG 50РА 650Т, 50 дюймів для Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;

забезпечення ефективного функціонування освітніх округів;

створення умов для реалізації освітніх потреб  обдарованої молоді;

забезпечення психологічного супроводу навчально-виховного процесу;

перехід на альтернативні види палива, комплексне запровадження енергоефективних технологій та заходів з енергозбереження, зменшення питомих витрат та зменшення бюджетних видатків за спожиті енергоносії, економія паливно-енергетичних ресурсів навчальних закладів, першочергово виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво котельні на твердому паливі Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»            смт. Дубов’язівка Конотопського району Сумської області, Попівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Попівка Конотопського району Сумської області, робочого проекту «Капітальний ремонт тепло-забезпечення із заміною твердопаливного котла в Попівському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» с. Попівка Конотопського району Сумської області, а також провести будівництво котельні на твердому паливі Дубов’язівському навчально-виховному комплексі «спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, у Попівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Конотопської районної ради Сумської області, реконструкцію системи опалення, встановлення твердопаливного котла у Сім’янівському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, Вирівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Конотопської районної ради Сумської області, Землянському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, реконструкцію системи опалення з використанням комбінованого електрогазового опалення з керованим довантаженням електровводу у Тулущанському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області, капітальний ремонт тепло- забезпечення із заміною твердопаливного котла в Попівському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Сумської області;    

упровадження нових форм і методів підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

 

Результативні показники виконання Районної комплексної програми 

«Освіта Конотопщини на 2012 – 2015 роки»

№ з/п

Найменування показника

Одиниця виміру

Роки

2012

2013

2014

2015

1

Охоплення дітей дошкільною освітою

 

%

80

81

82

83

2

Оснащення дошкільних навчальних закладів універсальними навчально-комп’ютерними комплексами

 

%

10

25

50

80

3

Підключення дошкільних навчальних закладів до мережі Інтернет

 

%

50

60

80

100

 

 

 

Ресурсне забезпечення Районної комплексної програми

«Освіта Конотопщини на 2012 – 2015 роки»

                                                                                              гривень     

Обсяг коштів,

що пропонується залучити на виконання Програми

 

Роки

Усього витрати на виконання програми

2012

2013

2014

2015

Обсяг ресурсів усього

у тому числі:

 

 248738

1601034

1261200

516000

3626972

Районний  бюджет, усього

 

227738

1578034

1234200

489000

3528972

в тому числі за рахунок субвенції  з обласного бюджету

95238

96000

75200

 

266438

в тому числі за рахунок субвенції з Дубовязівського селищного бюджету

0

270000

210100

0

480100

в тому числі за рахунок субвенції з Попівського сільського бюджету

 

 

38763

 

38763

в тому числі за рахунок субвенції з Вирівського сільського бюджету

 

 

145100

 

145100

в тому числі за рахунок субвенції з Землянського сільського бюджету

 

 

36100

 

36100

інші джерела

21000

23000

27000

27000

98000

 

6. Напрями діяльності та заходи Програми

         Напрями діяльності та заходи Програми, строки їх виконання та очікуваний результат наведено в додатку до Програми.

7. Координація та контроль за ходом виконання Програми

         Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює  відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації.

Відділ освіти, молоді та спорту Конотопської районної державної адміністрації надає інформацію про виконання  Програми щороку до 5 січня голові Конотопської районної державної адміністрації.

  Згідно з наказом Міністерства економіки України від 04.12.2006 № 367 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо порядку розроблення регіональних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання» для узагальнення звіту про виконання програми відділ освіти, молоді та спорту щорічно до 10 січня наступного за звітним періодом інформує відділ економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації про стан виконання даної програми.                                     

Координує хід виконання даної програми заступник голови районної державної адміністрації Клігунова І.В.

 

 

Виконуючий обов’язки начальника

відділу    освіти,  молоді    та  спорту

Конотопської  районної державної

адміністрації                                                                                 А.В.Тимощук

 

 

 

Перейти до вмісту