Новини

Відбулись заходи з нагоди Дня партизанської слави

Image22 вересня 2014 року голова районної ради Анатолій Боярчук відвідав м.Путивль, де взяв участь у заходах з нагоди Дня партизанської слави, які присвячені підпільно-партизанському руху часів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Цей день відзначають для вшанування подвигу партизанів та підпільників у період Великої Вітчизняної війни. У роки Великої Вітчизняної війни Сумщина стала колискою партизанського руху. На Путивльщині, у Спадщанському лісі, зародилося і почало свій легендарний шлях партизанське з’єднання під командуванням двічі Героя Радянського Союзу Сидора Ковпака. Саме його рейди відіграли важливу роль у наближенні Великої Перемоги, сприяли піднесенню віри людей у швидке звільнення від фашизму.

В заході взяли участь народний депутат України Андрій Деркач, заступник голови обласної ради Валерій Толбатов, заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Чернявський, голови районних рад, представники засобів масової інформації, громадськість.

Учасники заходу вшанували пам’ять партизанів урочистим покладанням квітів до Меморіалу партизанської слави, а також завітали до Путивльського музею партизанської слави та музею зброї і військової техніки.

Народний депутат України Андрій Деркач висловив подяку ветеранам, за те, що вони несуть неоціненну місію – виховання молоді в кращих традиціях відданого служіння Батьківщині.

В свою чергу, голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук зазначив, що ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму. У День партизанської слави ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість. І ми вшановуємо всіх тих, хто подарував майбутнє нам та нашим нащадкам. Уроки Великої Вітчизняної війни вчать нас згуртованості та єдності у боротьбі з загрозами. Тільки разом, об'єднавши зусилля всієї світової спільноти, ми зможемо ефективно протистояти тероризму, дискримінації, національній та релігійній нетерпимості.

Image

Image

Image

Image

Image 

 

 

Перейти до вмісту