Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

ImageМайже 10 тисяч адміністративних послуг надано фахівцями Конотопської ОДПІ

За словами начальника Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Олени Дерев’янко, за шість місяців поточного року фахівцями ЦОП Конотопської ОДПІ та Буринським відділення Конотопської ОДПІ надано 9915 адміністративних послуг, з них 7952 – Центром обслуговування платників при Конотопській ОДПІ.

Начальник інспекції розповіла, що найчастіше конотопчани користуються послугою з видачі карток платників податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків – 3089 послуг або 31% від загальної кількості послуг.

На другому місці послуга з реєстрації книги обліку розрахункових операцій – 699 книг або 7% від усіх послуг. На третьому – послуги з видачі довідок про відсутність заборгованості із сплати податків, зборів платникам податків, які припиняються /припиняють підприємницьку діяльність – 606 довідок (понад 6%).

«Крім цього, в Центрі обслуговування платників надаються консультативні та інформаційні послуги щодо податкового законодавства, адміністрування єдиного соціального внеску, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, можливість безкоштовного отримання ключів електронного цифрового підпису та користування електронними сервісами Міндоходів» – повідомила Олена Дерев’янко та нагадала, що Центр обслуговування платників Конотопської ОДПІ знаходиться за адресою м. Конотоп, пр. Миру, 2. Графік роботи: понеділок, середа, пятниця з 9-00 год. до 18-00 год.;  вівторок та четвер з  9 – 00 год. до 20-00 год., у субботу з 9-00 до 16-00 год. Телефон для довідок (05447) 6-61-97.

 

В серпні платники податків Конотопського району

сплатили майже 600 тисяч гривень військового збору

За словами першого заступника начальника Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Романа Куріцького, в серпні 2014 року платниками податків Конотопщини вже перераховано до державного бюджету 590,4 тисяч гривень військового збору.

Перший заступник начальника інспекції звернув увагу, що військовий збір – це новий платіж, який введено з 3-го серпня 2014 року відповідно до Закону України від  31.07.2014 року  №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України».

Роман  Куріцький розповів, що даний збір запроваджено тимчасово, до 1 січня 2015 року, ставка збору – 1,5% від доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею.

Рахунки для зарахування Військового збору КБКД 11011000 відкриті 06.08.2014 року, що діють на території Сумської області, Державний бюджет, загальний фонд.

 

 

 

Назва отримувача коштів

Код отримувача (код за ЄДРПОУ)

 

 

Рахунок отримувача

 

Банк отримувача

 

Код банку отримувача (МФО)

Конотопське УК/Конот.р-н

/11011000

37784555

31113063700141

ГУ ДКСУ у Сумській області

837013

Конотопське УК/м.Конотоп/11011000

37784555

31115063700008

ГУ ДКСУ у Сумській області

837013

 

Понад 84% митних декларацій оформляються в електронному вигляді

З початку року митницями Державної фіскальної служби оформлено 1 757 тис. митних декларацій, з яких 1 480,7 тис. – в електронній формі.

Серед загальної кількості електронних митних декларацій, оформлених більшість складають імпортні – 460,3 тис. шт. Експортних декларацій електронкою оформлено за цей період 422,8 тис. шт., транзитних – 83,8 тис. шт., інших – 513,8 тис. шт.

Крім того, з травня 2013 року митниці Державної фіскальної служби запровадили оформлення товарів за електронними попередніми митними деклараціями типа „ЕА”. За січень – липень 2014 року було оформлено 19,9 тис. таких митних декларацій.

Нагадаємо, що електронні попередні митні декларації типу „ЕА” використовуються для випуску у вільний обіг товарів, що ввозяться в Україну одразу після перетину ними державного кордону без пред`явлення цих товарів внутрішній митниці. При оформленні таких товарів використовується автоматизована система, за допомогою якої митні процедури та взаємодії з декларантами максимально автоматизовані. Автоматизація здійснення митних процедур мінімізує так званий „людський фактор” а також прискорює та спрощує процес проходження митного контролю й оформлення.

 

Відчуйте переваги ведення бізнесу скориставшись

Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс «ЗІР» (http://zir.minrd.gov.ua/) створено для забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією. «ЗІР» складається з декількох розділів.

У розділі «Запитання – відповіді з Бази знань» реалізована можливість самостійного пошуку інформації, шляхом ознайомлення з редакціями відповідей на запитання, з якими звертаються клієнти до Контакт-центру по телефону, електронній пошті та письмово.

Розділ «Нормативні та інформаційні документи» містить нормативні та інформаційні документи з питань оподаткування, митної справи, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та електронного цифрового підпису, інших питань законодавства, контроль за додержанням якого покладено на органи ДФС, а також іншу інформацію стосовно роботи органів ДФС.

Розділ «Письмові консультації» наповнюється витягами з письмових консультацій, підготовлених ІДД Міндоходів на типові звернення суб’єктів господарювання та громадян.

Розділ «Коментарі та пропозиції» надає можливість працівникам органів фіскальної служби здійснювати зворотній зв’язок з модератором «ЗІР» шляхом залишення коментарів-пропозицій до запитань – відповідей з Бази знань, з метою прийняття участі у формуванні та вдосконалення автоматизованої бази уніфікованих відповідей на запитання суб’єктів господарювання та громадян.

Як повідомляє ДФС України з початку 2014 року платники податків та працівники органів ДФС більше мільйона разів скористались електронним сервісом відомства „Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс”.

 

Перейти до вмісту