Новини

«Небесна сотня» – навіки в пам’яті жителів Конотопського району

ImageВизнаючи неоціненні заслуги Героїв Майдану в становленні демократії в Україні та вшановуючи пам’ять героїв Небесної сотні, підтримуючи пропозиції жителів територіальних громад району, що були внесені під час пленарного засідання 39-ї сесії Конотопської районної ради 6 скликання, депутатами районної ради на засіданні мандатної комісії, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, охорони громадського порядку, захисту прав і законних інтересів громадян та контролю за приватизацією земельної власності прийнято рішення про вшанування героїв Небесної сотні.

11 березня 2014 року в навчальних закладах Конотопського району проведено роз’яснювально-просвітницьку роботу щодо вшанування героїв Небесної сотні, а також єдину тематичну виховну годину «Небесна сотня в пам’яті навіки». Педагогічними та учнівськими колективами обговорено події на Євромайдані, відзначено мужність та героїзм патріотів, які, не шкодуючи власного життя, відстоювали наше світле майбутнє.

Проведені заходи сприяють підвищенню рівня патріотичного виховання та національної самосвідомості, формують в учнів почуття справжнього громадянина своєї країни, здатного пожертвувати життям заради свободи та побудови демократичного суспільства.

А наступного дня, відповідно до рішення мандатної комісії Конотопської районної ради, філією ДП «Конотопський райавтодор» на капличці, що на межі Конотопського і Бахмацького району Чернігівської області встановлено меморіальну табличку пам’яті героїв Небесної сотні від вдячних жителів Конотопського району.

15 березня 2014 року відбувся турнір з міні-футболу серед футболістів віком 50 років і старше в знак вшанування і увіковічення пам’яті героїв Небесної сотні.

Це найменше з того, що можна зробити для увіковічення пам’яті людей, які полягли за майбутнє, в якому ми всі будемо жити, віддавши найцінніше, що  у них було – і душу, і тіло. Ми не в праві бути байдужими щодо цього, і наш обов’язок – пам’ятати про свідомий подвиг Героїв Майдану.

Image

Image 

Перейти до вмісту