Новини

Шевченківський березень в Конотопському районі

ImageКожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка. Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці.  Тарас Шевченко є безсмертний  для нашого народу, тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.

    Отже,  з метою популяризації творчої спадщини Т.Г.Шевченка, активізації патріотичного виховання, пов'язаного з іменем видатного митця у Конотопській районній бібліотеці проведені літературні заходи «Шевченківський березень», присвячені 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.  Бібліотекарі розповідали про життєву долю великого українського поета, читали його вірші, уривки з поем. Проведені творчі конкурси «Шлях до Кобзаря» та вікторини «Знавці творів Т.Шевченка».

    День народження Тараса Шевченка – консолідуюча дата, яка об’єднує всіх жителів Конотопського району навколо ювілею. Районні урочистості з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка за участю голови районної ради Анатолія Боярчука, голови райдержадміністрації Олександра Лугового, представників органів влади, громадськості відбулися 9 березня 2014 року в  с. Шевченкове Конотопського району.

Image

Image

 Image

 Image

Image 

Перейти до вмісту