Новини

Конотопська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області інформує

ImageЗа останні дні подання річної звітності Конотопський Центр обслуговування платників відвідували  майже 600 осіб щоденно

Про це повідомила начальник Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області Олена Деревянко місцевим ЗМІ.

Олена Валентинівна розповіла, що дані вдалось підрахувати завдяки встановленому лічильнику відвідувань, інформація з якого оперативно оброблюється кожного дня. Тільки за період з 1 по 10 лютого 2014 року Конотопський ЦОП відвідало майже 4 тисячи громадян.

За словами Олени Дерев’янко, в останні дні подання річної звітності спостерігалось досить значне навантаження на Центр обслуговування платників, проте функціональний розподіл працівників та продовження режиму робочого дня надали можливість платникам відзвітувати вчасно.

Взагалі, станом на 20 лютого послугами Конотопського Центру обслуговування платників в 2014 році вже скористались близько 20 тисяч осіб.

 

3 березня останній день подання декларації

   Декларації з податку на прибуток за 2013 рік платникам, які звітують раз на рік;

   Декларації платника єдиного податку – фізособипідприємця за 2013 рік платниками єдиного податку першої та другої груп.

 

Річна звітность з податку на прибуток

Відповідно до п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України податкова декларація подається платниками податку на прибуток, базовим звітнім періодом для яких є календарний рік – протягом 60 календарних дні, що настають за останнім календарним днем звітного року, тобто не пізніше 3 березня 2014 року. Мінюстом України Наказом Міндоходів України від 20.01.14 № 103/24880 затверджено нову форму Податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

Платники податку на прибуток – малі підприємства та юридичні особи, що відповідають критеріям, визначеним п. 154.6 ст. 154 Податкового кодексу (до 1 січня 2016 року застосовують ставку податку на прибуток 1%), подають разом з річною податковою декларацією скорочену фінансову звітність, а саме:

   Баланс (ф. № 1-м);

   Звіт про фінансові результати (ф. № 2-м);

Всі інші платники до податкової декларації за рік подають:

   Баланс (ф. № 1);

   Звіт про фінансові результати (ф. № 2);

   Звіт про рух грошових коштів ( ф. №  3);

   Звіт про власний капітал (ф. № 4).

Подання звітності до органів Міндоходів електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання. Працівники Міндоходів гарантують повну конфіденційність інформації та оперативність її обробки у контролюючому органі.

Отримати додаткову інформацію щодо послуг електронного цифрового підпису можна за номером телефону 6-61-97.

 

«Акциз-2014». Міндоходівці Сумщини вилучили підакцизної продукції на понад 1 мільйон гривень.

Міндоходів Сумщини посилили наступ на тіньовий ринок алкоголю в області. З почату операції «Акциз 2014» оперативними  підрозділами Міндоходів області вилучено з незаконного обігу товарів на суму 1,7 мільйона гривень, з них підакцизних – на 1,1 мільйон гривень. Переважну більшість цієї продукції оперативники вилучили при її незаконному переміщення через державний кордон України.

– Захист вітчизняного ринку від небезпечного фальсифікату залишається незмінним пріоритетом у роботі податкової міліції, – зазначив заступник начальника Головного управління Міндоходів у Сумській області – начальник слідчого управління фінансових розслідувань Олександр Фролов. –  Щоб убезпечити громадян від споживання неякісного алкоголю, наші співробітник перевіряють будь-яку інформацію про канали незаконного завезення спирту на територію області, а також  місця зберігання і реалізації нелегально виготовлених горілчаних виробів.

Один з таких каналів оперативники встановили у прикордонній зоні, на території Серединобудського району області. У приміщеннях приватного господарства одного з місцевих мешканців міндоходівці вилучили понад 3 тонни етилового спирту, порожні пластикові бочки, лійки, вимірювальні прилади, полімерні шланги, ареометр, готову алкогольну продукцію. За підрахунками, у вказаному сховищі водночас могло зберігатися більше 5 тонн продукції. 

В рамках відкритого кримінального провадження оперативники встановлюють коло осіб, причетних до злочинної діяльності.

 

Конотопська ОДПІ: звернення громадян, як вияв довіри до органів Міндоходів

Одним із пріоритетних напрямків роботи Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області є кваліфікований, неупереджений, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян з метою з метою оперативного вирішення порушених питань та забезпечення зворотного зв’язку органів влади з громадськістю.

За результатами роботи 2013 року до Конотопської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області надійшло 12 звернень, з них 9 – в письмовій формі та 3 усних.

У своїх зверненнях громадяни найчастіше інформують про незаконну торгівлю алкогольними виробами, харчовими та побутовими продуктами.

 

На Cумщині кількість електронних митних декларацій зросла до 99% http://minrd.gov.ua/media-tsentr/regionalni-novini/print-134496.html

У січні 2014 року фахівцями Сумської митниці Міндоходів оформлено близько 6 тисяч митних декларацій. Кількість поданих митних декларацій збільшилася на 4 %, порівнянно з аналогічним періодом минулого року. Такий же відсоток збільшення спостерігається в в поданні електронних звітів.

– Сьогодні середній час митного оформлення однієї митної декларації в режимі експорту становив 44 хвилини, в режимі імпорту – 1 година 30 хвилини. Так, електронна митна декларація – сервіс, який під час здійснення суб’єктами зовнішньоекономічних операцій максимально спрощує оформлення товарів та скорочує часові і фінансові витрати, –  наголошує начальник Олександр Микула, в.о. начальника Сумської митниці Міндоходів.

На підставі електронних митних декларацій в Україні здійснюються такі операції, як підтвердження фактичного вивезення товарів за кордон, державна реєстрація транспортних засобів, зняття експортно-імпортних операцій з валютного контролю та продаж іноземної валюти для проведення розрахунків підприємствами.

Згідно з Митним кодексом України митну декларацію можна подавати в письмовому та електронному вигляді. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії.

 

Міндоходів Сумщини: 6 тонн спирту конфісковано в дохід держави http://sumy.minrd.gov.ua/media-ark/news-ark/print-134576.html

18 лютого 2014 року Ковпаківський районний  суду м. Суми виніс рішення про конфіскацію 6 тонн спирту, вилученого оперативниками Міндоходів Сумщини на Глухівщині. Нелегально ввезену з Російської Федерації підакцизну продукцію вартістю близько півмільйона гривень мешканці прикордонного району намагалися вивезти з території області і реалізувати за тіньовими схемами виробникам лікеро-горілчаної продукції.   

У грудні минулого року працівники ГУ Міндоходів у Сумській області на трасі «Ямпіль-Глухів» зупинили автомобіль, у якому виявили майже 1200 пластикових каністр зі спиртом об'ємом 5 л кожна. Вилучена підакцизна продукція була визнана речовими доказами у кримінальному провадженні і до рішення суду зберігалась на одному зі складів у Сумах.

 

Сумчани подали 1101 декларацію про доходи http://sumy.minrd.gov.ua/media-ark/news-ark/print-134533.html

Майже два місяці триває кампанія декларування доходів громадян – 2013.

– Жителями Сумщини вже подано 1101 декларацію, – розповідає начальник ГУ Міндоходів у  Сумській області Олександр Семченко. – Податкові зобов’язання, задекларовані до сплати складають 2,4 млн. грн., що на 417 тис. грн. більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У ході проведення кампанії декларування 2013 року в більшості громадян спостерігається підвищення рівня податкової свідомості, з’явилося розуміння сплати податків як соціальної необхідності.

 Найбільша кількість декларацій подана громадянами, які задекларували доходи від здачі в найм нерухомого майна Таких громадян з’явилося до податкової інспекції 145 осіб. Сума доходу склала 460 тис. грн., а податку на доходи фізичних осіб  – 72,5 тис. грн.

Перейти до вмісту