Новини

“Запаліть скорботну свічку” до Дня пам’яті жертв Голодомору

ImageГолодомор 1932 – 1933 років – одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу. Сколихнулась Україна від скорботи й жалю. Приспустилися від чорного болю жалобних стрічок Державні Прапори.  Лихо тих років забрало життя сотень жителів Конотопщини. Щороку в останні дні листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору, схиляємо голови в жалобі за всіма, хто багато років тому загинув від голодомору, чиє життя було обірване в силу страшних і трагічних обставин.

             Спливають роки, все далі відходять в історію трагічні події Голодомору 1932 – 1933 років. Але пам’ять про них залишається в серцях людей.

             23 листопада в районі пройшли скорботні заходи „Запаліть скорботну свічку” до Дня пам’яті жертв Голодомору. В населених пунктах Конотопського району до 80-х роковин Голодомору проведено мітинги та покладання траурних вінків і композицій з житніх та пшеничних колосків до пам’ятних знаків, місць поховань жертв трагедії. У ритуалі пам’яті взяли участь голова районної ради Анатолій Боярчук, голова районної державної адміністрації Олександр Луговий, депутати, представники громадськості, трудових колективів, а також молодь.          

Ми не маємо права забувати велику трагедію однієї з найчисельніших європейських націй, яка втратила у мирний час мільйони синів і дочок. І запалені нами свічки нехай горять, зігріваючи зорі й небо, душі тих, кого в 32-33-му не відспівували, не оплакували, не провели в останню путь, не пом’янули.

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту