Новини

Із сесії Сумської обласної ради

Image22 листопада 2013 року відповідно до частини 4 статті 46, пункту 1 частини 6 та частини 7 статті 55 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" під головуванням голови Сумської обласної ради Геннадія Михайленка проведено двадцять дев’яту сесію обласної ради шостого скликання.

В роботі сесії взяли участь голова Конотопської районної ради Анатолій Боярчук і голова Конотопської районної державної адміністрації Олександр Луговий.

Загалом народні обранці розглянули понад 30 проектів рішень. Одне з головних – звіт голови обласної ради про свою діяльність. У своїй доповіді Геннадій Михайленко торкнувся всіх аспектів життєдіяльності області. Він підвів підсумки роботи за період з вересня 2012 року по жовтень 2013 року та окреслив пріоритети подальшої діяльності обласної ради.

Голова ради зазначив, що вищий представницький орган області працював стабільно і послідовно, єдиною командою, забезпечуючи розвиток регіону, розв’язуючи поточні питання життя територіальних громад, не перетворюючись на арену політичного протистояння. «Протягом звітного періоду обласна рада будувала свою роботу на системній і конструктивній співпраці з Сумською обласною державною адміністрацією та з органами місцевого самоврядування всіх рівнів. Ми намагалися виконувати доручення Президента України Віктора Януковича, який ставив завдання продовжувати модернізацію країни за всіма напрямками», – наголосив керманич обласних парламентарів.

За словами Геннадія Михайленка цей рік став роком затвердження плідної роботи депутатських комісій через обласні програми соціально-економічного розвитку. Жодне питання не затверджується в області без його опрацювання профільною комісією. Депутати не лише беруть участь у розгляді питань, але й контролюють їх виконання. Наступний рік – рік подальшого розвитку роботи органів місцевого самоврядування на рівні міст, районів, сіл та селищ.

Заслухавши звіт голови обласної ради Геннадія Михайленка   про свою діяльність за рік, відповідно до пункту 17 частини 6 статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада вирішила звіт голови обласної ради Михайленка Г.В. про свою діяльність за рік взяти до відома.

Також перед депутатами на сесії прозвітував про роботу голова комісії з питань промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, розвитку підприємництва та енергозбереження Микола Трофименко. Він наголосив, що питання, які вносилися на розгляд депутатів,  спрямовані на посилення ефективності роботи усіх сфер життєдіяльності області, якими опікується постійна комісія.

Окрім звітів голови обласної ради та голови комісії, депутатами були внесені зміни до обласних програм, заслуханий звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців поточного року, прийнята програма надання медичної допомоги нефрологічним хворим методом гемодіалізу на 2014-2016 роки, розглянуті комунальні та кадрові питання. З усіх питань порядку денного 29 сесії обласної ради депутати прийняли відповідні рішення.

 Image

Перейти до вмісту