Новини

В Конотопському районі вшанували пам’ять жертв Голодомору

Image21 листопада 2013 року в Конотопському районі, в рамках вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, на виконання Указу Президента України від 19 серпня 2013 року № 430/2013  «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні», проведено годину пам’яті „Хай завжди горить свічка пам’яті, не згасне” на базі  Великосамбірського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” Конотопської районної ради Сумської області.

Ведучі заходу Конотопської районної бібліотеки: провідний бібліотекар Валентина Гайдук, бібліотекарі Світлана Панченко, Тетяна Дроздова, розповіли присутнім про трагічні події, які відбувалися в ті жахливі роки на території Конотопського району та в Україні.

Із виступу ведучих: „Невпинно спливають дні, все далі відходять в історію трагічні події Голодомору 1932 – 1933 років. Але пам’ять про них залишається в серцях людей. Щороку в останні дні листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору, схиляємо голови в жалобі за всіма, хто багато років тому загинув від голодомору, чиє життя було обірване в силу страшних і трагічних обставин.

У цьому році минає 80 років від жахливих подій на Україні – подій, що своєю жорстокістю і звіринністю в людській подобі не знаходять прикладу в історії людства. В ті роки винищено понад 7 мільйонів українського народу, які загинули в страшних голодових муках, шляхом навмисно влаштованого голоду в Україні.  З кожною жалібною річницею ця рана відновлюється й з’являється все нові і нові документальні спогади свідків тих жорстоких подій, які змальовують ті жахіття, що прийшлось пережити  нашому народові на своїх рідних землях.

Ми всі повинні пам'ятати цю трагедію національного масштабу і зробити все для збереження пам'яті про кожного, хто став жертвою неоголошеної війни проти українського народу”.

На знак скорботи в навчальному закладі було проведено виставку архівних документів, фотоматеріалів, творів мистецтва та літератури.

Image

 Image

 Image

Перейти до вмісту