Новини

Про відзначення Європейського тижня місцевої демократії

ImageЗ 14 по 20 жовтня 2013 року в Конотопському районі проводиться Європейський тиждень місцевої демократії. Європейський тиждень у 2013 році присвячений темі «Активне громадянство: голосувати, ділитись, брати участь».

Головними подіями Європейського тижня є заходи, спрямовані на ознайомлення різних верств населення, особливо молоді, із завданнями та принципами функціонування європейських стандартів системи місцевого самоврядування, правами і можливостями громадян на участь у цьому процесі.

  У рамках Тижня на Конотопщині проводяться наступні заходи:

– День відкритих дверей у районній раді – ознайомлення населення з діяльністю районної ради, основними принципами функціонування місцевого самоврядування та права і можливості на участь у цьому процесі громадян.

– Прийом громадян району керівництвом районної ради та депутатами районної ради (вільне спілкування).

– День відкритих дверей, ознайомлення населення з роботою селищної та сільських рад, прийоми громадян селищним та сільськими головами і депутатами місцевих рад.

– Проведення книжкової тематичної виставки присвяченій Європейському тижню місцевої демократії у районній бібліотеці, бібліотеках шкіл та закладів культури району.

            – Проведення в навчальних закладах району ігор, вікторин, бесід із школярами присвячених Європейському тижню місцевої демократії.

 

            Проведення Європейського тижня в Україні відповідно до міжнародно-правових зобов’язань нашої держави, визначено Указом Президента України „Про Європейський тиждень місцевої демократії” №922/2007 від 27 вересня 2007 року. 

 

Перейти до вмісту