Новини

Навчалися сільські голови

Image24 вересня 2013 року  Сумською обласною радою спільно з Сумським центром післядипломної освіти в залі засідань ДОТ «Чайка», що знаходиться біля с. Пересипки Зінівської сільської ради Путивльського району, під керівництвом Заступника голови Сумської обласної ради Валерія Толбатова, був проведений виїзний семінар для сільських, селищного, міського голів Буринського,  Конотопського  районів області та Підлипненського сільського голови м. Конотоп на тему: «Пріоритетні питання  здійснення повноважень органів місцевого самоврядування щодо  розвитку сільських територій».

Метою семінару було інформування сільських, селищних, голів щодо дії законів, рішень, постанов, розпоряджень, доручень та інших нормативних актів з питань соціально-економічного розвитку територій, надання їм методичної та консультативної допомоги у реалізації власних та делегованих повноважень відповідно до вимог  чинного законодавства.

Участь у роботі виїзного семінару від Конотопського району взяли заступник голови Конотопської районної ради Валентина Малігон, селищний і сільські голови району.

З інформацією „Про Концепцію реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні” перед присутніми виступила заступник начальника відділу правового забезпечення та кадрової роботи   виконавчого апарату обласної ради Оксана Мезенцева.

З особливостями формування програм економічного і соціального розвитку та місцевих бюджетів на 2014 рік учасників семінару ознайомила начальник відділу аналізу обласних програм та бюджету виконавчого апарату обласної ради, кандидат економічних наук Віра Павлова.

Про повноваження органів місцевого самоврядування у сфері використання земельних ресурсів та про нове в земельному законодавстві України, інформував заступник  начальника  головного управління Держземагенства у Сумській області Юрій Лях.

З Правовими аспекти управління коммунальною власністю. Набуттям права власності на безхазяйне майно, реєстрацією речових прав на об’єкти нерухомості, слухачів ознайомила заступник начальника відділу бухгалтерського обліку, фінансової звітності та орендних відносин управління майном обласної ради Надія Карпенко.

Про розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в сільській місцевості було заслухано виступ проректора з наукової роботи та економічних питань Сумського національного аграрного університету, координатора міжрегіонального навчально-практичного центру розвитку сільських територій Олександра Маслака.

З практикою роботи Садівського сільського голови Сумського району щодо розвитку території ознайомила Садівський сільський голова Сумського району, голова Сумського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Надія Масалітіна.

Учасники заходу не тільки прослухали змістовні лекції, а й отримали відповіді на найактуальніші питання.

 

Перейти до вмісту