Новини

На Спаса хижківці відзначили День села

ImageЯблука, груші, мед, колосся пшениці або ж обжинкові вінки – це традиційні символи християнського свята Преображення Господнього… 19 серпня усі православні християни відзначають свято, яке в народі називають яблучним Спасом. Люди за традицією цього дня освячують перші плоди, в чому вбачається прославляння природи.

Саме на Спаса жителі села Хижки відзначають День села. Іменини громади тут урочисто святкують багато років поспіль. А за останні роки воно набуло особливої урочистості, адже в організації святкування їм тепер щорічно допомагають депутати Конотопської районної ради, голова районної ради Анатолій Боярчук та начальник філії ДП «Конотопський райавтодор» Володимир Синиця. За останні два роки в селі побудовано водогін, відремонтовано дороги.

З гарним настроєм поспішали на свято  хижківці та гості села до центру населеного пункту, де на них чекав святковий концерт та інші приємні заходи.

Цього року до них на гостини завітали з концертом вихованці дитячої зразкової студії «Самоцвіти Конотопщини».

Жителі вулиць населеного пункту привітали своїх земляків, односельців та гостей свята святковим короваями від вправних господинь та соковитим медом, яким щорічно пригощають громаду бджолярі Хижків.

З кожним роком все менше серед нас залишається ветеранів Великої вітчизняної війни. Тому в цей святковий день хижківці щиро подякували їм від усіх жителів села за їх мужність та перемогу у війні. 

 Керівники району та села привітати зі святом хижківців  зазначивши, що найважливіше те, що Хижки – це село, де живуть працьовиті люди, і завдяки підтримці депутатів, спонсорів, село живе і буде жити.

В кінці свята шляхом голосування було визначено «Двір зразкового порядку», його господарі сім’я Дорошенко. Всім їм вручено подарунки.

Жителі села та гості біля сільського будинку культури посмакували рибною юшкою. Ті, хто давно не бачилися, розпитували одне одного про життя-буття, ділилися сімейними новинами.

Конотопщина – щира, відкрита, доброзичлива – вона на спориші в затінку власноруч насаджених беріз, кленів і лип, серед простих людей, з якими виріс, розмовляєш однією мовою й співаєш тих же пісень.

Завершився День села у Хижках дискотекою та феєрверком.

 Image

 Image

 Image

Image 

Перейти до вмісту