Новини

На Конотопщині вшановано пам’ять Лесі Українки

ImageМинуло 100 років з дня смерті відомої української письменниці Лесі Українки. На Конотопщині вшановано пам’ять Лариси Косач-Квітки (справжнє ім’я письменниці). В Конотопській районній бібліотеці та бібліотеках району організовані книжково-ілюстративні виставки, перегляди літератури, тематичні полички, присвячені життю і діяльності цієї видатної жінки.

На них були представлені фотографії поетеси, копії з рукописів, статті з газет та журналів, матеріали про перебування письменниці на Сумщині. Шанувальники творчості поетеси мали змогу прослухати в районній бібліотеці радіо-зал, під час якого звучали вірші Лесі Українки.

Крім письменницької діяльності, Леся Українка була перекладачем, фольклористом (220 народних мелодій записано з її голосу) і культурним діячем. Вона брала активну участь в українському національному русі. Писала у найрізноманітніших жанрах: поезії, ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Відома завдяки своїм збіркам поезій: „На крилах пісень” (1893), „Думи і мрії” (1899), „Відгуки” (1902), поемам: „Давня казка” (1893), „Одне слово” (1903), драмам: „Бояриня” (1913), „Кассандра” (1903-1907), „У катакомбах” (1905), „Лісова пісня” (1911) та ін.

Image 

Перейти до вмісту