Новини

Освячення хреста та місця під будівництво храму в с.Шпотівка

Image30 липня єпископ Конотопський і Глухівський Роман, звершив чин освячення хреста та місце під будівництво храму в с.Шпотівка Конотопського району, за участі голови районної ради Анатолія Боярчука, голови районної державної адміністрації Олександра Лугового, представника духовенства району отця Богдана, а також місцевих жителів.

Розпочати будівництво церкви за кошти населення нереально, потрібні спонсори. Бажаючи відродити духовність і християнську мораль, матеріальну допомогу погодився надати генеральний директор ТОВ „Вітчизна” Сергій Чижик, що вже стало традицією благодійності для нього. За спонсорські кошти Сергія Чижика завершується будівництво храму в с.Заводи Конотопського району. Також відгукнулися небайдужі жителі територіальної громади, що готові пожертвувати цій благородній справі.

Після освячення хреста Владика Роман звернувся до всіх присутніх з повчальним словом, у якому зазначив, що ми радіємо коли на світ народжується немовля, а сьогодні ми освятили місце, де має народитися Православний храм – дім Божий.

 „Нам дуже хотілося б, щоб у будівництві цієї святині взяла участь кожна людина по мірі своїх можливостей, незалежно від того, яке положення вона займає в суспільстві, адже перед Богом ми всі рівні”,- зазначив Владика Роман.

Керівники району висловили подяку місцевій громаді, генеральному директору ТОВ „Вітчизна” за проявлену доброчинність та небайдужість до духовного розвитку громадян району, так як будівництво храму є життєвою необхідністю, бо для кожного віруючого це мрія про спасіння та об’єднання християн.

 Image

 Image

 Image

Image 

Перейти до вмісту