Новини

В с.Жолдаки відбулася реконструкція бойових дій Великої Вітчизняної війни

Image27-28 липня 2013 року на території Кролевецького і Конотопського районів пройшла військово-історична реконструкція бойових дій «За рідну Сумщину! 1943 рік» та мітинги пам’яті, присвячені 70-й річниці визволення Сумщини від німецько-фашистських загарбників.

Показові бої організовані Конотопською міською громадською організацією «Останній рубіж» та Молодіжною громадською організацією «Киевский клуб «Красная Звезда» за участі військово-історичних клубів та груп реконструкторів з України, Росії, Білорусії, Австрії пройшли на околицях Кролевецького та Конотопського району.

Недільного ранку 28 липня околиця с.Жолдаки Конотопського району перетворилась у справжнє поле бойових дій. Учасники військово-історичної реконструкції бою  форсували річку Сейм.

Після чого біля братської могили радянських воїнів, на реальних місцях бойових дій відтворені події Великої Вітчизняної війни, що відбувалися на Курській Дузі у вересні 1943 року та з яких розпочалося звільнення Лівобережної України.

Жителі с.Жолдаки та гості дійства разом з учасниками бою, затамувавши подих, слідкували за розвитком подій на імпровізованому полі бою, перегорнувши героїчні та драматичні сторінки нашої історії, вшанувавши подвиги мільйонів людей, які ціною власного життя відстоювали наше майбутнє. Майже усе, що використовували у реконструкції, автентичне – костюми, зброя, біноклі, техніка. Навіть адреналін справжній та емоції непідробні. Тільки патрони холості.  Глядачі були в захваті, аплодували і вітали переможців, ніби це була перемога у справжній битві.

Дуже важливо сьогодні доносити до українців пам'ять про подвиги наших дідусів та бабусь, надлюдськими зусиллями яких, ми сьогодні маємо над головою мирне небо.

Image 

Image 

Image 

Image 

Перейти до вмісту