Новини

Конотопська ОДПІ інформує

ImageДО УВАГИ КОРИСТУВАЧІВ РРО!!!

Відділ контролю за проведенням розрахункових операцій управління податкового та митного аудиту ГУ Міндоходів у Сумській області  проводить 14.08.2013 у приміщенні ДПІ у м. Сумах (м. Суми, Покровська площа, 2 зал засідань) семінар-нараду з представниками Міністерства доходів і зборів України на яку запрошуються платники податків, які використовують реєстратори розрахункових операцій у своїй роботі, та представники сервісних організацій, що обслуговують касові апарати.

Конотопська ОДПІ пропонує конотопським користувачам РРО прийняти участь в даній семінар-нараді.

           

   Операція «Держкордон 2013». Міндоходівці Сумщини упередили незаконний експорт сільгосппродукції на 14 мільйонів гривень

Працівники Головного управління Міндоходів у Сумській області викрили масштабну  тіньову схему ухилення від оподаткування при експортних операціях з сільгосппродукцією та упередили незаконне вивезення пух-пера до Росії та країн Європи на суму близько 14 мільйонів гривень.

Щоб запобігти багатомільйонним втратам бюджету при експортних операціях, працівники сумського управління Міндоходів  ретельно дослідили діяльність суб’єктів господарювання, що працюють у сфері зовнішньої економіки та належать до так званої групи ризику.

За результати аналізу вантажно-митних декларацій  оперативники виявили групу пов’язаних між собою осіб – керівників сумського підприємства (ТОВ «О») та підконтрольних їм приватних підприємців, які застосовували тіньові схеми мінімізації податків при вивезенні пух-пера до Польщі, Росії та Німеччини за заниженими (майже у 5 разів) цінами. Фактично впродовж 2010-2012 років підприємством експортовано продукції на суму понад 50 мільйонів гривень, тоді як за офіційними даними обсяг експортних операцій не перевищив 10 мільйонів гривень.

Окрім того, встановлено, що продукція закуповувалась у місцевого населення, а за документами постачальниками  значились приватні підприємці-єдинщики. Це дозволяло експортерам уникали сплати податку на доходів фізичних осіб.

Перекручені дані з підроблених актів закупівлі сільгосппродукції посадові особи підприємства враховували при складанні податкових декларацій, що призвело до несплати 8,1 млн. гривень податку на прибуток до бюджету. 

За фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ст.212 ч.3 Кримінального кодексу України) слідчими управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області розпочато кримінальне провадження.

__________________________________________________________________________

 

Сумські комунальники ошукали державу … на понад 400 тисяч гривень

 

Працівники Міндоходів викрили тіньові оборудки на підприємстві з будівництва та ремонту доріг на Сумщині.

Оперативники встановили, що для штучного збільшення витрат та незаконного заволодіння державними коштами сумські комунальники використовували рахунки підконтрольних їм підприємств для проведення посередницьких (безтоварних) операцій із закупівлі товарно-матеріальних цінностей. За обладнання асфальтного заводу вартістю 70 тисяч гривень службові особи будівельної компанії заплатили майже півмільйона гривень  бюджетних коштів. Витрати підприємства таким чином було збільшено майже у 7 разів. Тож, понад 400 тисяч гривень «осіли» у кишенях службовців.     

Окрім того, для уникнення процедури тендерних закупівель, обладнання заводу було поділено між шістьма районними філіями  підприємства, щоб вартість кожної з частин не перевищувала 100 тисяч гривень.

За фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ст. 191 ч.5 Кримінального кодексу України) слідчими управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Сумській області відкрито кримінальне провадження.

 

 

Дотримуйтесь вимог задля отримання електронного ключа

У Центрі обслуговування платників податків Конотопської ОДПІ майже півтора року успішно діє Акредитаційний сертифікаційний центр. Саме там можна отримати електронний цифровий підпис який допоможе здійснювати звітування через мережу Інтернет, а також надсилати звіти до Пенсійного фонду та до органів держстатистики.

Задля отримання електронного ключа необхідно дотримуватись вимог при підготовці пакету документів. Підставою для відмови в реєстрації за результатом розгляду поданих документів може бути:

– відсутність всіх необхідних для реєстрації документів;

– відсутність у довіреної особи документів, які засвідчують її повноваження та особу;

– поданні заявником неналежно засвідчених копій документів;

– невідповідності даних, що визначені в поданих документах, фактичним даним заявника.

Крім того, адміністратор, що здійснює реєстрацію, може відмовити суб’єкту господарювання у наданні послуги ЕЦП, якщо документи мають підчистки, дописки, закреслені слова, інші незастережні виправлення або написи олівцем, а також мають пошкодження, внаслідок чого їх текст неможливо прочитати.

 

 

 

Перейти до вмісту